“Money, money” for Wongraven

Vinimportøren og musikeren Sigurd Wongraven har strålende suksess på vinfronten. Ifølge DN fikk han nærmere 50 millioner kroner da han i fjor solgte 90 prosent av selskapet Wongraven Wines til Vingruppen (Arcus).

Musikeren har siden 2010 produsert og solgt egen vin, og denne virksomheten, som han driver ved siden av aktiviten med black metal-gruppen Satyricon, har etterhvert er blitt en lukrativ geskjeft. I 2019 omsatte selskapet Wongraven Wines for 6,6 millioner kroner, og endte med et pent overskudd på 3,7 millioner før skatt.

I fjor ble det kjent at Wongraven solgte 90 prosent av selskapet til Vingruppen AS, som eies av vin- og brennevinsprodusenten Arcus. Salgssummen var frem til nå ukjent, men av årsregnskapet til Vingruppen for 2019 kommer det frem at aksjene i Wongraven Wines var verdsatt til 51,3 millioner kroner. Totalt sett ble selskapet dermed verdsatt til oppunder 57 millioner kroner, skriver DN.

Wongraven henter nå vin fra produsenter i Frankrike, Italia og Tyskland. Størst suksess har han med sine røde viner fra Piemonte og med riesling fra produsenten von Winning i tyske Pfalz.

På Polets bestselgerliste for første halvår 2020, er det to viner fra Wongraven Wines inne blant topp 25. Wongraven Morgenstern Riesling solgte 488 612 liter og var med det den nest mest solgte hvitvinen i Norge de første seks månedene av inneværende år. Totalt plasserte den seg på 8. plass blant røde og hvite toppselgere.

Også Sigurd Wongravens Alleanza Langhe Rosso, rødvin fra Piemonte, gjorde det bra, med et volum på 285 501 liter. Det holdt til 21. plass totalt på bestselgerlisten.