Nå åpner Ronny sin Robust Bistro

Tirsdag 7.januar åpner Ronny Myren sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate 22/24. To år etter at han forlot Emilies Eld gjør mannen bak Emilies Et Spisested comeback med ny restaurant i Trondheim. Gamle Emilies-fans har grunn til å glede seg.

Etter å ha brukt slutten av fjoråret og den første uken av 2020 til å vaske ned og gjøre om lokalene der Ya! Sushi tidligere holdt til, kjørte Ronny Myren og hans nye restaurantteam før helgen en prøvesmaking av fem-retteren som vil være på menyen nå i startmåneden.

VinPuls var blant de inviterte som fikk teste hva han kommer til å levere på Robust. Den berømte syrlige fiskesuppa fra Emilies ble servert som en aperitiff, deretter var det laks og avokado, klippfisk, kylling, biff og dessert. Alt med umiskjennelig Emilies/Myren-preg.

En smakebit av den første femretteren som blir servert ved Robus Bistro fra åpningsdagen 7.januar 2020. Fra venstre klippfisk, avokado og laks, biff og kylling. Foto: UD

19 år siden Emilies Et Spisested

Ronny Myren etablerte Emilies Et Spisested vis a vis Trøndelag Teaters nybygg i Erling Skakkes gate for 19 år siden. Den lille intime restauranten fikk raskt et godt renomme og en stor skare av «Emilies-venner».

Men etter 16 år med Emilies og ett år ved Emilies Eld var Ronny både sliten og en smule lei av restaurantlivet. Derfor flyttet han hjem til Brekstad og startet cateringfirmaet «Kokk på vei». Primært for å roe ned litt og lage mat i et annet tempo enn i restaurantbransjen.

Men Ronny var fortsatt attraktiv både som kokk og bransjemann, så etter bare to måneders cateringdrift ble «Kokk på vei» kjøpt av Ørland Kysthotell, i januar 2018. Ronny Myren fulgte med på kjøpet og gikk inn som en del av hotelledelsen. Plutselig var han engasjert i hotelldrift. Etter to år “hjemme” på Brekstad er han altså nå tilbake i Trondheim.

Trigget av det som skjer i Trondheim

Da VinPuls brakte nyheten om at Ronny skulle gjøre comeback i Trondheim, var spørsmålet naturligvis hvorfor han gjorde det?

-Det trigger meg at det skjer så mye bra på matfronten i Trondheim. Jeg har lyst til å være en del av det som skjer, for Trondheim er rett og slett blitt en enda bedre og mer spennende matby i løpet av de siste årene, svarte Ronny da.

Om Robust Bistro sier Ronny at folk vil kjenne igjen stilen hans, og at det som lå til grunn da han startet Emilies også vil prege menyen ved Robust.

Ronny Myren (t.v.) sammen med teamet gjestene vil møte ved åpningen av Robust Bistro – datteren Emilie, Kath Kanyarath, Stig Johannesen, Guro Hofstad og Ruben Mathisen Johnsen. Foto: UD

Teamet hans består ved åpningen av Stig Johannesen og datteren Emilie ute i serveringen. Stig var en periode også hovmester ved Emilies. På kjøkkenet har han med seg Kath Kanyarath som var lærling under ham ved Ørland Kysthotell samt Guro Hofstad som i sin tid hadde sin lærlingetid ved Emilies. I startfasen vil også Ruben Mathisen Johnsen være med. Ronny  jakter fortsatt på heltids hovmester.

Klassikere fra Emilies er fortsatt med

-Vi kommer til å kjøre to timer med egen lunsjmeny fra tirsdag til lørdag. På kveldstid blir det en femretters meny som blir endret i takt med sesong og årstider. Folk skal kunne bestille en, to, tre, fire eller fem retter, alt etter eget ønske. Og vi skal naturligvis ha med noen av klassikerne, som min fiskesuppe.

-Jeg vil at folk skal komme tilbake og tilbake til den nye restauranten min – derfor tenkte jeg en stund på å kalle restauranten for Comeback – men følte at det kanskje ville være et litt galt navn når noen år var gått, så jeg endte opp med Robust Bistro, sier Ronny.

Robust Bistro blir en liten, intim restaurant med plass til ca 24 gjester i normalt oppsett, men det vil være mulig å øke til over 30 plasser ved behov. Foto: UD

-Det blir en liten og intim restaurant, akkurat som Emilies Et Spisested. Der hadde jeg 30 sitteplasser i 1.etasjen. Men da var det trangt. Robust Bistro vil i utgangspunktet ha 24 sitteplasser, men jeg kan få plass til noen og tredve. Jeg ønsker å ha den intimiteten jeg hadde på Emilies. Og maten blir også litt Emilies, men i en ny versjon, forklarer Ronny Myren.

Lokalene er eid av Thon

-Du frykter ikke at konkurransen i Trondheim kan bli for hard?

-Nei, ikke med den lille, intime restauranten jeg ønsker å skape. Jeg ville vært mer betenkt om jeg skulle ha åpnet en restaurant med f.eks. 60-70 sitteplasser. Jeg har sett etter lokaler i Trondheim de siste 6-7 månedene, så dette er ikke noe som er kommet over natten. Jeg trives fortsatt veldig godt med å stå på kjøkkenet, det er faktisk mer artig enn å sitte i ledermøter på hotell, så jeg følte jeg måtte gjøre dette nå, sier han.

Olav Thon, som driver Thon Hotel Nidaros i nabobygget, eier lokalet han flytter inn i. Ronny Myren ser for seg et visst samarbeid med hotellet, som ikke har eget middagstilbud til sine gjester.