.

Her blir det Bazar på Brattøra

.

Over et halvt år forsinket er det endelig klart for åpning av Bazar Brattøra, et helt nytt utestedkonsept som kombinerer kafedrift med spisested og bar. Bak nykommeren står Søstrene Karlsen-sjef Nina Cathrine Karlsen og flere av hennes nærmeste medarbeidere, bl.a. tidligere kjøkkensjef ved stjernerestauranten Fagn, Kim Remi Moen.

Av Ulf Dalheim, publisert 17. juni 2021

Bazar Brattøra har tatt over lokalene i det store kontorbygget Powerhouse etter kaffebaren Jacobsen & Svart som stengte dørene for ett år siden, etter kun ett års drift i det 180 kvm store lokalet.

Fra før jul i fjor har store plakater i vinduene i Brattørkaia annonsert at Bazar skulle tilby «Alt du ikke visste at du savnet på ett sted». Den gang sto det at åpning ville være før jul i 2020. Men koronapandemien satte en stopper for det, og folka bak valgte å utsette åpningen til man kunne drive stedet som planlagt.

-Nå kan vi endelig sette planene ut i livet. Det blir prøveåpning kommende helg, sier Kim Remi Moen som skal være daglig leder ved Bazar Brattøra. Han har siden han sluttet ved Fagn vært innom Havfruen og Søstrene Karlsen.

-Hva slags sted blir Bazar?

-Det ligger i navnet! Vi ska treffe aill! Se på det som et marked i Midt-Østen, som tilbyr alt mulig «ræl». Ved Bazar Brattøra skal vi servere det meste innen mat og drikke. Litt av alt. Fra smoothiebowl til maki sushi, ost og spekemat, kort sagt det meste innen mat og drikke. Vi har mange forskjellige mulige kunder rundt oss her: kontorfolk, forbipasserende, folk som venter på hurtigbåtene, BI-studenter osv. Vi skal og må være fleksible. Når ting blir «normalt» igjen er alt mulig, sier Kim Remi Moen.

Disse tre skal drive Bazar Brattøra som har «prøveåpning» fra kl. 12.00 fredag 18. juni. Fra venstre daglig leder Kim Remi Moen som blir daglig leder, samt de to servitørene/vinkelnerne Ingrid Rabben Nikolaisen og Kenneth Dalos Bergmann. Foto: UD

Med seg nå ved starten får han de to servitørene/vinkelnerne Kenneth Dalos Bergmann og Ingrid Rabben Nikolaisen. Åpningstid ved det nye serveringstedet vil være fra 10-17 på hverdager og 12-15.00 i helgene gjennom sommeren.

-Men vi kan åpne på kveldene også, om vi får lyst til det. Og tilby for eksempel rødvin og pasta. Men vi må vente og se hvordan det blir når vi nå går mot normalen igjen, mener Kim Remi Moen.

Aksjeselskapet bak det nye utestedet heter Bazar Brattøra AS og ble etablert i oktober 2020. Ved stiftelsen hadde selskapet fire eiere, 51% var eid av Bazar Holding (Nina Cathrine Karlsen 60% og Lasse Veie 40%), Kimmen Holding (Kim Remi Moen) hadde 27%, Lisbeth Wollum Størvold (12%) og Kenneth Dalos Bergmann 10%. Sistnevnte jobbet sammen med Kim Remi Moen på Fagn, mens Størvold er mangeårig kokk og kjøkkensjef ved Søstrene Karlsen.

På plakatene som har dekket vinduene hos Bazar Brattøra står det at stedet skal tilby kaffe/frokost, lunsj/lunsjmøter samt kaker & goodies. Nå tyder signalene fra driverne at det kan bli mye annet moro også på denne «bazaren».

Naboer på serveringsfronten i nærheten er Kraft Bodega, BI-kafeen og Røft ved Sentralbanestasjonen.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.