Nå kan du gå ut og spise igjen

Flere av de stengte restaurantene i Trondheim åpner nå opp for gjester igjen. Kommende helg vil Robust Bistro, Cowsea Sushi & Grill, Una Pizzeria, Kraft Bodega, E.C. Dahls Pub & Kjøkken og To Rom og Kjøkken ha åpen restaurant for et begrenset antall spisegjester. I tillegg fortsetter de med take away.

-Tusen takk alle sammen som vil komme til oss denne helga, det er så stas, skriver Kraft-gjengen på sin Facebook-side.

De la ut en prøvemelding for å lodde stemningen blant publikum om de var åpen for å komme på restaurantbesøk igjen, og fikk overveldende respons og fullt hus. Eller kanskje ikke fullt hus, men utsolgt på de begrensede antall bord som var tilgjengelig, omtrent halvparten av kapasiteten.

Restaurantlokalet på Brattøra har stått tomt siden korona-krisen ble innledet, men nå åpner Kraft Bodega opp igjen for restaurantgjester. Kommende helg er alle de 30 sitteplassene tilgjengelig utsolgt. Foto: UD

Nå varsler Kraft Bodega at de fortsetter med åpen restaurant også neste helg:

-Neste helg fyller vi to år og vi hadde store planer. Men på grunn av at situasjonen er slik den er, har vi måtte avlyse dette. Men vi er så giret over alle som ville komme denne helgen, så vi åpner neste helg også. Fredag blir som denne helgen, seks retter med drikke til 1500 kroner. Lørdagen er vi så heldige at vi får besøk av noen av våre venner fra andre restauranter som kommer og kjører noen legendariske retter. Hvem det blir avslører vi senere! Samme pris og antall retter som fredag, melder Kraft som også understreker: Det vil selvfølgelig bli lagt like stor vekt på forhåndsregler for å forhindre smitte som ved denne helgens åpning.

Kun pizza fra Una på Solsiden

Una Pizzeria e Bar på Solsiden åpner til helgen opp dørene for spisegjester igjen, men kun med pizza på menyen. Restauranten fortsetter med take away-pizza.

Una Pizzeria e Bar på Solsiden har hatt tilbud om take away-pizza i to uker. Nå slipper de gjestene inn på restauranten igjen.

-Takk for alle positive tilbakemeldinger på at vi åpnet for take away, og takk for alle meldinger om at vi er savnet! Det varmer, skriver de på sin Facebook-side.

Før de kommer med meldingen som gleder alle hjemmesittere med trang til å gå på byen igjen:

-Vi vil åpne forsiktig for besøk i restauranten fra og med fredag 17. april. Det vil kun være få bord i bruk, slik at vi får god avstand mellom gjestene og vi vil følge alle retningslinjer nøye med tanke på hygiene og forsiktighet. Vi oppfordrer dere som ønsker å komme til å reservere bord i forkant.
Vi vil tilby full pizzameny, men begrenser oss til pizza i første omgang, skriver Una-folket.

Maks 35 gjester ved Dahls

Nå blir det liv igjen i lokalene til E.C. Dahls Pub & Kjøkken. Lørdag 18.april tilbyr restauranten en tre-retters meny til maks 35 spisegjester. Foto: UD

E.C. Dahls Pub & Kjøkken vil holde åpent for gjester lørdag 18.april.

-Vi savner å ha gjester i våre fantastiske lokaler, og lørdag 18.april vil vi gjerne ønske dere velkommen til en “miniatyrutgave” av vår restaurant. For å overholde de nasjonale reglene i forbindelse med korona, er det kun 35 plasser, og max fem for hver booking, opplyser restauranten som denne dagen vil tilby en treretters meny til 595 kroner.

Fortsatt muligheter for drop-in på Robust

Robust Bistro var tidlig ute med å tilby take away. De fortsetter også med muligheten for drop-in for spisegjester.

-Vi har også fire bord tilgjengelig for drop-in i restauranten for å spise dagens rett, hvor vi tar hensyn til god avstand mellom bordene, melder restauranten på Facebook.

To Rom og Kjøkken melder at det tok bare en time før alle plassene tilgjengelig kommende helg var booket. De har nå åpnet opp for bestilling til neste helg, 24. og 25. april. På menyen denne helgen står en fem-retters meny med drikke til 1340 kroner. Restauranter tar kun imot 30 gjester hver kveld.

Også Cowsea Sushi & Grill åpner igjen til helgen. På sin Facebook-side melder de:

Dørene åpnes fredag 17. april kl 15. Vi tar alle forhåndsregler for å begrense smitte. Det blir to meters avstand mellom bordene, og maks fem personer på hvert bord. Det blir satt ut desinfeksjon ved inngangen og ved kassen.

Vi har et begrenset tilbud, med et stort utvalg burgere. Du bestiller mat og drikke i baren ved ankomst. Du tar med drikke til bordet, og vi kommer med maten.