Nå samler de seg igjen!

Nok en gang går syv av byens beste restauranter sammen om en mat- og drikkehappening uten sidestykke. Fagn er vertskap når kokker og servitører fra Sellanraa, Spontan, Kraft, Røst, Bula og To Rom og Kjøkken kommer på besøk med hver sin franske signaturrett fra 1900-tallet.

Det går ennå gjetord om den første spontane samarbeidsmiddagen disse restaurantene hadde, på Spontan Vinbar søndag 16.juni i år. 60 plasser ble utsolgt på rekordtid, og gjester og kokker/servitører var samstemte i at dette ikke måtte bli første og siste gang, men at prosjektet absolutt skulle bli gjentatt.

Fra samarbeidskvelden på Spontan søndag 16.juni. Mange kokker og servitører var i aksjon, men det ble lite søl. Tvert i mot, så ble det en magisk mat. og vinkveld det fortsatt går gjetord om. Foto: UD

Applaus og hurrarop

VinPuls rapporterte fra søndag 16.juni at smilene satt løst på både kokker, servitører og gjester. Og at applaus og hurrarop runget etter hvert som den ene kokken etter den andre bragte inn sin egen restaurants signaturrett.

Det var en begivenhet det som skjedde på Spontan 6.juni. Men like mye var det en ny bekreftelse på at Trondheim akkurat nå er en unik restaurantby, og at alle gode krefter drar i en og samme retning. Søndagskvelden 16.juni på Spontan ble et nytt løft mot stjernene for byens restaurantmiljø!

-Det er sånn det skal være i restaurantbransjen. Vi er jo kompiser hele gjengen, mente Kim Remi Moen etter kvelden på Spontan. Den gangen var han kjøkkensjef ved Michelin-restauranten Fagn og deltok aktivt, nå er han daglig leder ved Havfruen og kommer kanskje som gjest denne gangen.

I intervjuet med VinPuls 16.juni fortsatte han: Vi vasser i superdyktige folk her i kveld. Du trenger ikke si hva de andre skal gjøre, de gjør det bare helt av seg selv. Her støtter vi hverandre fullt ut.

Syv restauranter – syv retter – åtte drinker

Søndag 10.november kl. 18.00 kjører de altså i gang igjen. Syv retter og åtte drinker for totalt 1500 kroner per person er rammen. Menyen vil være hemmelig frem til første servering bæres ut, men det er altså valgt et helt spesifikt tema, nemlig Frankrike på 1900-tallet. Så forvent bl.a. eleganse og feite sauser!

-Vi har valgt Frankrike på 1900-tallet som tema fordi vi vil fremheve det klassiske kjøkkenet, i tillegg til å utfordre oss selv faglig, sier Fagn-gründer Jonas André Nåvik som sammen med sitt team ved Michelin-restauranten i Ørjaveita vil ha vertskapsrollen søndag 10.november.

Frankrike på 1900-tallet et tema når Fagn og Venner inviterer til en samarbeidshappening søndag 10. november. Syv av byens restauranter kommer med sine beste folk og hver sin franskinspirerte rett.

Som man ser av plakaten som er laget for arrangementet, så deltar Fagn, Sellanraa, Spontan, Kraft, Røst, Bula og Eskil. Sistnevnte er Eskil Hildonen, sønn av Roar og Hege Hildonen, og tilbake i Trondheim og jobb som sous chef ved ved To Rom og Kjøkken, etter et opphold i Oslo hvor han både jobbet på Pjoltergeist og Happolati og var med å starte Nemesis.