Nidelven beste frokost-hotell igjen

De ble slått i fjor, men nå er Scandic Nidelven tilbake på frokosttoppen igjen. Under en seremoni på Feinschmecker i Oslo torsdag ble hotellet for 11.gang kåret til Norges beste hotellfrokost.

Tittelen er «Twinings Best Breakfast 2017», og henspeiler på at det er det berømte engelske tefirmaet som sammen med det norske importørfirmaet Haugen Gruppen står bak denne kåringen. Det er 13.året på rad at det beste frokosthotellet i Norge kåres.

Mange av de ansatte ved Scadic Nidelven samlet for å markere at hotellet nok en gang troner på toppen i konkurransen om å ha Norges beste frokost. Foto: Scandic Nidelven

Scandic Nidelven-folket er naturligvis kjempeglad for å ha vunnet tilbake tittelen. På sin Facebook-side jubler hoteldirektør Kjetil Vassdal med følgende ordlyd:

Fra prisutdelingen: Scandc Nideven-direktør Kjetil Vassdal (t.h.) sammen med innkjøpsdirektør i Scandic, Morten Malting og frokostansvarlig ved Nidelven, Øivind Tiller på Restaurant Feinschmecker i Oslo torsdag.

«Norgesmester igjen!?Da vant Scandic Nidelven akkurat prisen Norges beste hotellfrokost for 11. gang! Tusen takk nok en gang for fantastisk innsats til alle hotellets ansatte! For et dream team, som leverer frokost i verdensklasse dag etter dag, år etter år! ?? Stor takk også til Scandic som lar oss få drive hotellet på denne måten, og videreføre den unike frokosten.»

De åtte finalistene dette året var: Scandic Byparken, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, Thon Hotel Lofoten, Scandic Hell, Scandic Nidelven, Thon Hotel Rosenkrantz Oslo, Scandic Seilet Molde og Scandic Ishavshotellet.

På sin Storkjøkken-side skriver Haugen Gruppen: «Vi er stolte av å se utviklingen frokost har hatt på hoteller i Norge i løpet av disse årene, og ønsker å skryte av alle de der ute som gjør en fantastisk jobb med å bidra til at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost».

I perioden januar til mai ble det kåret fylkesvinnere og “Wild Card” -oteller som ikke vinner fylket sitt, men som blir med i semifinalen og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne. Alle fylkesvinnere og wildcard-hoteller blir vurdert i en egen semifinale før de aller beste blir plukket ut til finalen og vurdert av en ekstern jury. Juryen har bestått av: Lars Erik Underthun:  Norges første medaljevinner i Bocuse d’Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og president i Bocuse d’Or Norge, Wenche Andersen:  Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist, og mottaker av Hedersprisen under Gullruten 2017. Ett tredje, hemmelig, jurymedlem har også vært i aksjon.

I fjor var det Thon Hotel Lofoten som ble vinner av Twinings Best Breakfast 2016. Da hadde Scandic Nidelven hatt en imponerende seiersrekke bak seg og har vunnet den prestisjefylte konkurransen 10 år på rad.

Thon Loften ble i år henvist til 2.plassen bak Nidelven, mens Thon Rosenkrantz Bergen ble nr. 3.