Nordiske Michelin-stjerner deles ut 4. juli

Nå er spenningen utløst om når norske restauranter får vite om de beholder, får nye eller blir tatt opp i «det gode selskap» for første gang. Mandag 4. juli vil Guide Michelin presentere årets nordiske stjernerestauranter og Michelin Special Award.  I år vil offentliggjørelsen av de nye Michelin-stjernene skje på et stort, fysisk arrangement i Stavanger Konserthus, hvor de nordiske kokkene og flere gjester vil delta.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. mai 2022

Igjen er det Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide, som skal presentere de nye nordiske stjernerestaurantene fra Stavanger Konserthus. I tillegg til å introdusere årets nye stjernerestauranter vil Guide Michelin også presentere årets nye grønne stjerner og dele ut Michelins Special Awards. Det store fysiske arrangementet vil holdes i samarbeid med Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune, Visit Region Stavanger og Stavanger Konserthus.

Oppvarming til sommerferien

-Jeg er veldig takknemlig for at vi kan samle alle kokker og gjester fysisk i Stavanger i år, og at vi kan feire og hylle årets nye stjernerestauranter, kokkene og deres dedikerte team. Dette er en perfekt oppvarming til sommerferien i Norden, og vi håper at matentusiaster får muligheten til å oppleve den fantastiske gastronomien, utviklingen og kvaliteten som våre inspektører opplever år etter år, i denne delen av verden, forteller Gwendal Poullennec i en pressemelding.

Ved forrige Michelin-utdeling var det synlig skuffelse å spore blant norske restauranter fordi man syntes at det ble veldig lite stjerner utdelt til Norge. Dette året er den største spenningen knyttet til om en eller flere av Norges tre fremste gourmetrestauranter – ReNaa (Stavanger), Speilsalen (Trondheim) og Maaemo (Oslo) – kan rykke opp helt til tre Michelin-stjerner. Bak disse er det nok flere andre med forhåpning om å få beholde sin stjerne, eller andre igjen som håper på sin første. Spesielt Oslo har nok flere kandidater til en Michelin-stjerne.

Presentasjonen av Guide Michelin Nordic Countries 2022 i Stavanger vil også streames live via Michelins YouTube-kanal.

Styrker Stavanger-regionen

-Stavanger veldig stolte av å være vertskap for Michelin Star Revelation 2022. Å arrangere et arrangement av dette kaliberet setter matbyen Stavanger på kartet, og styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon. Restaurantene i denne regionen har jobbet seg gjennom pandemien, og jeg er stolt over at de igjen får dele kulinariske opplevelser i verdensklasse med gjester fra hele verden, sier ordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken.

Per Morten Haarr, reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger, uttaler følgende: -Stavanger-regionen byr på noen av landets beste matopplevelser, med råvarer og ingredienser i verdensklasse! Vi ser frem til å være vertskap for den nordiske Michelin Guide Star Revelation. Dette er et arrangement som bygger opp vår satsing i reiseliv som en destinasjon for kulinariske opplevelser.