Norsk dominans i vinkelner-nordisk

De norske deltakerne overbeviste i Nordisk mesterskap for vinkelnere for 2022. Ti deltakere, to fra hvert nordisk land, deltok i finalen i København søndag. Og begge de to norske representantene kom til finalen som hadde kun tre deltakere. Der tok Sander Johnsson fra Re-Naa i Stavanger 1.plass, foran svenske Emma Ziemann fra Äng restaurant, mens Nikolai Haram Svorte fra Speilsalen på Britannia erobret 3.plassen.

Av Ulf Dalheim, publisert 9. oktober 2022

Finalen i København ble denne gangen avviklet på en litt annen måte enn man har gjennomført nordisk mesterskap tidligere. De tre finaledeltakerne skulle hver for seg gjennomføre et halvtimes langt lunsj-skift på en imaginær restaurant, med en av Danmarks mest kjente restaurantnavn, Christian Thorsholt Jacobsen, som restaurantmanager og med forskjellige gjester som dukket opp på restauranten. Underveis i skiftet var det også innlagt en etter sigende meget «tricky» blindsmaking.

De tre finalistene under Nordisk mesterskap for vinkelnere 2022 i København. Fra venstre nr. 2, Emma Ziemann fra Restaurant Äng i Sverige, vinneren Sander Johnsson fra Re-Naa i Stavanger og nr. 3, Nikolai Haram Svorte fra Speilsalen, Britannia Hotel i Trondheim.

Til slutt var det altså Sander Johnsson som kunne innta seierspallen og bli utropt til som Nordic Sommelier Champion Copenhagen 2022. Finalen ble arrangert i samarbeid med Star Wine List.

Forrige gang Norge gikk til topps i Nordisk var da Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen vant i 2018. Britannias vindirektør Henrik Dahl Jahnsen har tatt en 2. plass i Nordisk mesterskap da finalen ble arrangert i Helsinki, Finland. Den gangen representerte han Bølgen & Moi i Kristiansand.