Ny bronse til Norge i Bocuse d’Or

Norge tok bronse i dagens kokke-VM, Bocuse d’Or, i Lyon. Den norske representanten Christian Andre Pettersen og hans team lyktes dermed ikke å forbedre tredjeplassen som han fikk også ved forrige mesterskap, i 2019. Danmark fikk sølv, mens Frankrike nok en gang gikk til topps.

Av Ulf Dalheim, publisert 27. september 2021

Det ble en knallsterk tredjeplass for Team Norway og kandidat Christian André Pettersen i en svært utfordrende Bocuse d’Or-konkurranse i Lyon mandag kveld. Frankrike tok gull og Danmark tok sølv. Dette var andre gang at Christian André Pettersen deltok i verdensfinalen i Bocuse d’Or.

Her er totallisten med alle de 21 deltakende nasjonene:

Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranser i kokkekunst, og Årets kokk i Norge og den dobbelte gullvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, sikret seg igjen en sterk bronse i Lyon. I alt konkurrerte 21 land i finalen i Bocuse d’Or. Dette er Norges tolvte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er fortsatt det landet med flest medaljer i denne konkurransen.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even S. Sørum og coach Geir Skeie. Christian André Pettersen er regjerende europamester på fjerde året på rad, og dette er andre gang han konkurrerte som Norges kandidat i Bocuse d’Or. I 2019 stod han på pallen med en sterk bronse. President for det norske teamet er Tom Victor Gausdal.

De tre vinnerlagene i Bocuse d’Or 2021, Frankrike som vant foran Danmark og Norge.