Ny direktør på Britannia Hotel

Arild Sjødin er ansatt som ny hotelldirektør for Britannia Hotel i Trondheim. Han tiltrer jobben fra 1. mars. Konstituert hotelldirektør Ida Dønheim går samtidig over i ny jobb i Reitan AS, hvor hun skal jobbe med verdiskolen og Britannia Akademiet som er hotellets interne kulturtreningskonsept.

Av Ulf Dalheim, publisert 31. januar 2023

Den nye Britannia-direktøren har bred internasjonal hotellerfaring. Og han har på en måte også trønderske aner, for selv om han er født i Kristiansand og hadde barneårene i Narvik, så bodde familien i Trondheim fra han var 13 år gammel. Hans far, Arnold Sjødin, var direktør ved Royal Garden Hotel. Selv gikk Arild Sjødin på Charlottenlund ungdomsskole og senere Gerhard Schønning videregående før han reiste ut for å utdanne seg innen hotellbransjen.

-Kan sammenlignes med Europas aller beste

-Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne oppgaven. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag. Takket være Odd Reitan sin drøm så har Britannia tilført en helt ny standard for gjesteopplevelser i Norge og hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa, sier påtroppende adm. direktør Arild Sjødin i følge en pressemelding fra Britannia.

Arild Sjødin tar med seg mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten.

Hadde ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi

Han har bl.a. også hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, ett av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike. Han kommer til Britannia fra stillingen som viseadministrerende direktør ved Oslo Convention Center.

-Arild kjenner femstjerners hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan.

Britannia Hotel sin historie går tilbake til 1870. Ny-renoverte Britannia Hotel åpnet dørene 1. april 2019 og har i tiden etter åpningen mottatt flere anerkjente priser og utmerkelser. Siden høsten 2022 har Ida Dønheim vært i rollen som konstituert hotelldirektør.

-Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til, så vi er glade for å ha Ida med oss videre i Reitan, sier Odd Reitan.

Konstituert Britannia-direktør Ida Dønheim (t.v.) går over i ny stilling i morselskapet Reitan AS når Arild Sjødin (i midten) tiltrer som ny direktør ved Britannia Hotel fra 1. mars. Odd Reitan er svært fornøyd med nyansettelsen, og for å ha med Dønheim videre. Foto: Britannia Hotel.