Ny heder til Arvesølvet

Arvesølvet Fatlagret Aquavit fra Det Norske Brenneri er kåret til Nordens beste akevitt. Det skjedde da Nordic Spirits Awards ble arrangert for første gang i København tirsdag 4.februar.

Arvesølvet vant gull foran Cinnamon Pepper Aquavit fra Copenhagen Distillery og VI.ER Akvavit fra Nordic Hygge, Danmark. Arvesølvet fikk også prisen «Best Value For Money».

Arvesølvet ble tildelt gullmedaljen av en jury bestående av de noen av de beste bartenderne, restauratører og journalister i Norden, som alle hadde smakt blindt på de mange akevittene som var meldt inn til konkurransen.

Juryen la vekt på lukt, smak og utseende i sin bedømming, heter det i en pressemelding.

Eksportsjef i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng, mottok gullmedaljen og prisene til Arvesølvet Aquavit fra arrangør Lars Bjerregaard i Nordic Spirits Award.

– Det var et stolt øyeblikk å motta prisen på vegne av alle som har gjort en fantastisk innsats på Brenneriet i Grimstad. Vi er et håndverksdestilleri som jobber for kvalitet hver eneste dag. Da er det flott å få en slik anerkjennelse, sier Jarle Nereng pressemeldingen.

For under ett år siden fikk Arvesølvet Fatlagret Aquavit også dobbel gullmedalje i verdens største brennevinskonkurranse i San Francisco, som den eneste norske akevitten.