Ny Torres-generasjon i USA

Cristina Torres, datter av Marimar Torres, har gått på som direktør for salg og markedsføring ved Marimar Estate Vineyards & Winery i California. Hun er femte generasjon Torres som nå går inn i familievirksomheten.

Marimar Torres startet sitt prosjekt Marimar Estate på midten av 80-tallet, etter å ha bodd i California siden 1975. Hun hadde truffet og giftet seg med en amerikaner, og valgte å forlate sin og bror Miguel i Katalonia, dog uten å gi helt slipp på forbindelsen til vinbransjen.

Inspirert av Burgund, ikke Katalonia

Da hun begynte med vin i California, bestemte Marimar seg for å satse på burgunddruene chardonnay og pinot noir, og hun er mest kjent for vinene på disse druene fra Don Miguel Vineyard, en vinmark beplantet i 1986 og oppkalt etter familieoverhodet. Der har hun også fått bygget et sjarmerende vinhus og produksjonsanlegg (sto ferdig i 1992), som kan minne om en katalansk gård og gårdstun.

Vinmarken Don Miguel Vineyard er veldig europeisk i stil, både når det gjelder oppbinding av vinplantene, og med en mye tettere beplantning enn det som er vanlig i USA.

Marimar Torres er også kjent som kokebokforfatter, med utgivelse av bøkene “The Catalan Country Kitchen” og “Food and wine from the Pyrenees to the Mediterranian Seacoast of Barcelona”.

Marimar og datteren Cristina Torres fotografert i vinmarken Don Miguel Vineyard. Foto: Torres

Både vin og moter for Cristina

Datteren Cristina ble født i 1988, og er som moren oppvokst i et sterkt vinmiljø. Hun har frem til nå, etter utdannelsen, jobbet både innen vindustrien og motebransjen, for å få en god læretid før hun for alvor tar over hele familiebusinessen fra sin mor.

I de tre siste årene har Cristina Torres jobbet med brand marketing hos Jackson Family Wines i California. I tillegg har hun vært engasjert i IWCA (International Wineries for Climate Action) som ble stiftet av nettopp Jackson og Familia Torres.

Cristina har også jobbet med distribusjon og salg av vin for importøren John E. Fells i London og for ulike motefirmaer i San Francisco og Paris.

Økonom, men tar WSET Diploma

Cristina Torres er på plass ved Marimar Estate Vineyards & Winery. På sikt skal hun ta over ansvaret etter sin mor Marimar. Foto: Torres

Hun er utdannet innen økonomi fra Princeton University og Wharton School (University of Pennsylvania). For å forberede seg på arbeidet på Marimar Estate har hun tatt WSET 3 sertifisering ved The Wine & Spirit Education Trust og er på gang med å skaffe seg WSET Diploma.

Med sin bakgrunn og etter sine utenlandsopphold snakker Cristina flytende katalansk, spansk, engelsk og fransk.