Ny vinbar åpnet på Bakklandet

Helt i det stille har en ny vinbar åpnet dørene på Bakklandet. NB6 ønsker å være folkelig og å tilby gjestene gode viner til en fin pris.

NB6 holder til i lokalene som først huset den første utgaven av Folk & Fe, deretter Brøøl. Da Brøøl stengte i vinter så Anders Kristiansen muligheten til å realisere en plan om å åpne vinbar som han har hatt en stund. Med seg på laget har han Mads Thingstad, kjøkkensjef på Folk & Fe. Thingstad skal utvikle mattilbudet, mens Kristiansen vil stå for vinutvalget.

NB6 ligger som navnet antyder på Bakklandet, gateadressen er Nedre Bakklandet 6. Foto: UD

-Jeg har i mange år hatt tanker om å åpne en vinbar. Og så kom sjansen da det dukket opp en mulighet til å ta over lokalet etter Brøøl. Vi hadde håpet på å kunne åpne før sommeren, men det tok tid å få skjenkebevilling. Derfor ble det en åpning litt i hyrten og styrten sist fredag, forteller Anders Kristiansen.

NB6 (=Nedre Bakklandet 6) har allerede fått gode tilbakemeldinger fra besøkende som har vært innom, og omsetningen den første uken har vært bra. Kristiansen sier at de har mange ideer om hvordan de skal utvikle vinbaren, og at ikke alt er på plass ennå.

-Hva slags konsept har dere for NB6?

-NB6 skal være en vinbar for hvermannsen. Vi skal være folkelig og jordnær, og tilby det folk ønsker. Jeg synes mye vin er alt for dyrt mange steder i Trondheim, det blir for kostbart å kjøpe en god vin ute på restaurant. Hos oss skal du kunne smake på god vin uten at det koster skjorta. Og selv om vi sier at vi ønsker at NB6 oppfattes som et uformelt sted, vil vi gi de som ønsker noe spesielt også det, bl.a. har vi en del gode burgundere.

Uformelt og jordnært er konseptet for NB6. Lokalet er møbelert litt etter den tankegangen. Foto: UD

-Vinlisten er ganske bra allerede, synes jeg, hvordan skiller NB6 seg ut fra andre vinbarer i byen mener du?

-Først og fremst på prisingen. Vi ønsker å ligge litt lavere i pris enn de andre vinbarene. Derfor kjører vi faste påslag fremfor å gange opp. Det betyr at  mange bør kunne unne seg å bestille litt dyrere viner. Vi har et bra utvalg fra Sør-Afrika, det er det ikke for mye av i Trondheim i dag. Så har vi mer enn Château Musar fra Libanon samt et godt utvalg av sherryer. Fremover vil vi søke etter mer eldre viner. Men vi har ikke noe fastlåst, vi vil ta inn det vi synes er bra. Vi er heller ikke i mål med alle ansettelser ennå. Vi skal få inn folk med mer vinkompetanse enn det vi har på plass nå. NB6 er på utkikk etter to-tre vinkelnere.

-Hva tilbyr dere på matsiden?

-Nå i starten har vi ostefat og skinke. Det skal være enkel servering også fremover, men Mads (Thingstad) vil nok videreutvikle mattilbudet etter hvert. Vi skal tilby dagens suppe og kanskje dagens gryterett.

Koselig krok ved vinduet, hvor du kan nyte gode viner og se på trafikken langs Nedre Bakklandet gate. Foto: UD

-Hva med åpningstidene?

-Vi skal ha åpent fra kl. 11.00 hele uka nå i starten, med litt flytende stengetid. Er det tomt kl. 21.00 så kan det være at vi stenger, men kommer folk har vi bevilling frem til 24.00, så da stenger vi 00.30. Vi er litt usikker på når folk vil komme og når de vil gå, så her må vi nok føle oss litt frem, svarer Anders Kristiansen.

(Publisert 10.8.2018)