Nye vinhus til Haugen-Gruppen

Importøren Haugen-Grupen, som er stor leverandør til bransjen både på vin og mat, har den siste tiden kapret flere av bestselgerne på det norske markedet.

Importselskapet feiret sitt 100-årsjubileum i fjor, og girer nå tydeligvis opp satsningen innen vin. I fjor byttet den spanske cavaprodusenten Frexinet importør i Norge og gikk til Haugen-Gruppen.

Tidligere i år komplimenterte importøren sin tyske portefølje med den kjente produsenten Weingut S.A. Prüm fra Moseldalen. I september ble så Paxton fra Australia ny leverandør og i oktober kom også norske Katharina Mowinckel og hennes viner fra Château K i Bergerac, Frankrike, og ble en del av Haugen-Gruppens etter hvert store vinfamilie.

-Vi satser sterkt på å styrke vår posisjon i det norske markedet innen vin, og kundene våre vil se og høre mye fra Haugen-Gruppen Wine & Spirits i tiden som kommer, sier  adm, dir. Atle Farmen i Haugen-Gruppen.

Porteføljen har hovedfokus på spanske, franske og italienske viner, men business director wine & spirits, Monica Andersen, forteller at de også tydelig merker veksten i organiske og økologiske produkter.

Blant de mest kjente produsentene som representeres av Haugen-Gruppen er: Santa Carolina, Bollinger Champagne, Hügel, El Coto, Baron de Ley, Gandia, Robert Mondavi, Hardys, Baron Philippe de Rothschild og Cognac Tesseron.