Nye vinkelnere skal utdannes

Trondheim har hatt et utrolig løft innen vinkompetanse blant byens servitører de siste årene. Få byer i Norge, om noen, har så mange restaurantansatte med vinkelnerutdannelse. Og nå får enda flere sjansen.

Norsk Sommelier Utdannelse har akkurat utlyst plasser for en ny runde med vinkelnerutdannelse i Trondheim. Dette blir kull nr. tre, og undervisningen starter opp 8. januar 2018.

-Vi synes det er svært spennende å få være med på å gi et bidrag til den herlige utviklingen byen opplever med mat og vin, sier Ken Canaiolo Engebretsen, eier og driver av Norwegian Sommelier Education.

Han opplyser at undervisningen kommer til å være i hovedrestauranten til Fagn, med undervisning hver mandag fra 09.30 til 1.730 fra 8. januar frem til 5.-6. november, kun med avbrudd for ferier og røde dager. Ken C. Engebretsen lover kandidatene en «knallbra skole med gode forelesere og meget bra miljø».

For å spre kunnskapen om denne vinkelnerutdannelse, har han utlovet en «belønning» i form av en magnum champagne til alle som på påmeldingsskjemaene blir oppført som den som den som har anbefalt skolen til kandidaten som søker på plass. Blir man nevnt av to kandidater vanker det seks champagneglass i tillegg.

-Dette gjør vi fordi vi trenger jo litt hjelp av folk som er i bransjen til å spre ordet om oss, forklarer Engebretsen.

Han mener vinkelnerkurset til Norsk Sommelier Utdannelse er blant Norges beste, og sier skolen gir kandidatene kompetanse på vin, brennevin, mat- og vinkombinasjoner og servicekunnskap.

Etter kurset skal vinkelnerne kunne hjelpe bedriften med importøravtaler, være med på å øke omsetningen, skape stamgjester, lære opp andre ansatte, ta hånd om innkjøp, vinkart og salg av vin og brennevin samt etablere en vinprofil på sitt arbeidssted. Engebretsen karakteriserer utdannelsen som svært bransjerettet.

På de to første kursene som ble avholdt i Trondheim var det rundt 50-60 deltakere. De aller fleste avdem klarte den avsluttende eksamenen, som både er teoretisk og praktisk, og kunne deretter sette på seg nålen med den gullforgylte drueklasen som viser at man er offisielt utdannet som vinkelner.