Også Egon er i gang igjen

Nok en bekreftelse på at ting begynner å normalisere seg: Egon-restauantene rundt om i Norge er i ferd med å gjenåpne. Onsdag kunne både Solsiden og Prinsen i Trondheim igjen ønske sine gjester velkommen. Totalt 22 Egon-restauranter er nå i drift igjen.

Når de store aktørene begynner å røre på seg igjen, er det et signal om at hverdagene litt etter litt kan begynne å vende tilbake til det normale. Egon-kjeden var som de fleste andre raskt ute etter at myndighetene tok sine koronagrep torsdag 12.mars. Uken etter var 43 Egon-restauranter i Norge og Sverige stengt ned.

-Det ble hektiske dager. Det er ikke bare å stenge dørene. Alle restaurantene ble vasket ned, varer som kunne fryses ble tatt vare på, og alt annet av ferskvare ble gitt bort til «trengende», forteller markedssjef Ståle Nøst.

Usikkerheten var stor

Rundt 1500 ansatte i Egon-kjeden ble permittert. Usikkerheten var stor. Hvor lenge varer dette? Når kan vi regne med å se lys i tunellen igjen?

Samtidig måtte noe fortsette som planlagt, blant annet byggingen av en helt ny Egon ved Kvadrat i Sandnes, utvidelse og bygging av tidenes råeste uteservering ved Egon i Stavanger samt den store ombyggingen av Prinsen hotell i Trondheim. I administrasjonen fortsatte sentral kjøkkensjef og hans team med forberedelsene av ny meny som etter planen skal lanseres i juni.

I forrige uke åpnet Egon-kjeden ni restauranter rundt om i Norge, bl.a. ved City Syd og i Stjørdal. Omfattende smitteverntiltak ble innført. Hvis gjenåpningene gikk bra, ville man så åpne ytterligere 13 restauranter denne uken, noe som også skjedde. I løpet av mai håper man å være i “vanlig drift” ved de aller fleste Egon-restaurantene, dog med begrenset kapasitet. Bare Stockholm og Sollentuna vil væ restengt videre.

-Jeg har aldri sett så smilende ansikter som det vi fikk se da de ansatte var tilbake på jobb igjen, sier Ståle Nøst.

Omfattende smittetiltak

Egon-kjeden har innført kursing av ansatte smitteverntiltak og utarbeidet solid informasjon både til personell og gjester ved restaurantene. Foto: UD

Med de store lokalene som Egon har ved sine restauranter, er det å holde to meters avstand mellom bordene ikke den største utfordringen. Det har man løst ved at bare annethvert bord benyttes.

-Vi satte i verk flere konkrete smitteverntiltak før gjenåpningen: Først en grundig opplæring av alt personale. Alle måtte gjennom vårt smittekurs før de fikk lov til å jobbe igjen. Antibac er naturligvis obligatorisk i lokalene, og det er innført hyppig vasking av alle kontaktpunkter. Menyen er tilgjengelig digitalt slik at man ikke fysisk må ta i den, og alle oppfordres til å betale med kort. Vi har fortsatt pizzameny, men den er ikke selvbetjent, opplyser Nøst.