Ølsprøtt i ny NM-finale

Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad.

Finalistene i kategoriene Årets bakst og Årets det grønne – foredlet – ble klare etter juryering på Dyrsku`n i Seljord lørdag 14.september. Landbruks- og matminister Bård André Hoksrud fikk gleden av å annonsere finalistene fra scenen på Dyrsku`n i Seljord. Blant tilskuerne var statsminister Erna Solberg som stod for offisielle åpningen av Dyrsku`n 2018.

Folka bak Ølsprøtt er naturligvis svært fornøyd med å være nominert til finalen to år på rad. Produktet har tross alt ikke eksistert i mer enn to år!

-Å bli nominert to år på rad i en klasse hvor det kryr av kvalitetsprodukter viser bare at Ølsprøtt har truffet en (smaks)nerve hos folk, noe vi er utrolig stolte og ydmyke overfor.
Vi ser fram til å holde takketalen for «Årets bakverk» i Stavanger i januar, skriver Stein Erik Brekke i Attåtnæring AS på sin Facebook-side.

Les om bryggeriene som leverer mesk til Ølsprøtt:

Ølsprøtt har fått stor oppmerksomhet som alternativ til f.eks. nøtteprodukter og potetgull på puber og barer rundt om i hele Norge. Flere dagligvareprodukter har også tatt inn Ølsprøtt i sitt sortiment, bl.a. flere store Rema-butikker i Trøndelag.

Ølsprøtt har siden lanseringen på Matfestivalen i Trondheim høsten 2017 fått et stort publikum, ikke bare på utesteder som alternativ til snacks, men også for folk som ønsker å ha produktet tilgjengelig for hjemmekos. Rema er blant dagligvarebutikkene som har tatt inn Ølsprøtt i sortimentet. Foto: Ølsprøtt

Finalister Årets bakst:

Mandelroser, Grini Hjemmebakeri, Akershus
Ølsprøtt, Attåtnæring AS, Trøndelag
Heimelaga flatbrød frå Morgedal, Skreppa, Telemark

Finalister Årets det grønne – foredlet:

Årgang Askim Summerred, Askim frukt- og bærpresseri, Østfold
Økologisk Holsteiner Cox Gårdspresset Eple, Dyre Gård, Østfold
Stikkelsbær drikkeklar, Røyse frukt- og bærpresseri, Buskerud

– Vi har hatt en flott delfinale her i Seljord hvor vi har vært lokalisert i lokalmatteltet på Dyrsku`n. Vi er mektig imponert over arrangementet og ikke minst gjestfriheten som Dyrsku`n viser oss. Dommerne har jobbet seg gjennom flotte kvalitetsprodukter innen bakst og grønt foredlet, og valget av topp tre i hver kategori har vært krevende. Nivået er meget høyt i konkurransen, sier Kristin Austigard, leder av Det Norske Måltid.