Onsdag blir ny lanseringsdag på Polet

Vinmonopolet har besluttet å flytte lanseringstidspunktet for nyhetslanseringer i basis-, parti-, test-, bestillings- og tilleggsutvalget fra første fredag i måneden til første onsdag i måneden, foreløpig ut 2021. Lansering onsdag i stedet for fredag har ifølge Polet flere fordeler: Mer forutsigbar logistikk ved levering av kundeordre og bedre tid til kundeveiledning i butikk knyttet til nyheter på onsdag og torsdag, før kundetrykket øker fredag og lørdag.

Av Ulf Dalheim, publisert 8. juni 2021

Ifølge en pressemelding fra Vinmonopolet er det flere årsaker til at man gjør denne endringen. Det er vedvarende høyt trykk på kundeordre, slik det har vært gjennom hele pandemiperioden. Særlig ved nyhetslansering er antallet kundeordre gjennom nettbutikken og kundesenteret til Vinmonopolet høyt.

-Lansering onsdag i stedet for fredag har flere fordeler: Mer forutsigbar logistikk ved levering av kundeordre og bedre tid til kundeveiledning i butikk knyttet til nyheter på onsdag og torsdag, før kundetrykket øker fredag og lørdag, sier kategorisjef Trond Erling Pettersen i Vinmonopolet.

Lanseringsdagen er forbeholdt bestilling for kundene, mens Vinmonopolets butikker først får bestille kl. 12 påfølgende dag.

-Denne løsningen har fungert godt, og det er ønskelig å beholde den. Da er det praktisk at butikkene våre bestiller på en torsdag og ikke på en lørdag. Vi har gode erfaringer med onsdag som lanseringsdag fra mai-lanseringen, både fra et kundeperspektiv og når det gjelder logistikk, butikkdrift, nettbutikk og kundesenter, opplyser Pettersen.  

Lanseringene resten av 2021 vil dermed se slik ut: 

·         7. juli: Basis-, parti-, test-, bestillings- og tilleggsutvalget 
·         4. august: Tilleggsutvalget 
·         1. september: Basis-, parti-, test-, bestillings- og tilleggsutvalget 
·         6. oktober: Tilleggsutvalget 
·         3. november: Basis-, parti-, test-, bestillings- og tilleggsutvalget 
·         1. desember: Tilleggsutvalget 

NB! Spesialutvalgets lanseringer følger et eget løp, og påvirkes ikke av denne endringen.