Patay tilbake i importørbransjen

Trønderen Thomas Patay, som tidligere var konserndirektør for vin i Arcus gruppen, har nå gått ut sin karantenetid og er tilbake i importørbransjen. Han har fra nyttår tiltrådt stillingen som daglig leder i Rebel Group.

Det var VinPuls som i juli i fjor først brakte nyheten om etableringen av Rebel Group. Da skrev vi at fem bransjeveteraner med bakgrunn fra Arcus og Vingruppen utbasunerte at de ville gjøre «opprør» i vin- og brennevinsbransjen.

Eikeland og Kragerud er investorene bak

Investorene bak «opprørsselskapet» var Geir Henning Eikeland og Rolf Kragerud. I tillegg hadde de fått med seg tre sentrale Arcus-ansatte, Marianne Tyldum Friis, Tølløv Foss Heggem og Ivan Abrahamsen.

VinPuls sjekket i Brønnøysundregistrene og proff.no, og fant ut at Geir Henning Eikeland og Rolf Kragerud hadde skutt inn 1,5 millioner hver i Rebel Group, som har en aksjekapital på tre millioner kroner. Eikeland og Kragerud gjorde investeringene gjennom sine holdingselskap Tunework AS og Pilegården AS og eier altså 50 prosent hver av Rebel Group.

Rebel Group har tre heleide datterselskaper – Rebel Brands, Rebel Spirits og Rebel Agency. I tillegg har Eikeland og Kragerud etablert selskapet Rebel Holding hvor Eikeland har 78,38 prosent og Kragerud 21,62 prosent.

Marianne Tyldum Friis og Thomas Patay mens de jobbet sammen i Arcus/Vingruppen. Nå er de på samme lag igjen – i Rebel Group. Foto fra Facebook.

Etter etableringen i fjor sommer startet aktørene markedsføringen av Rebel Group på Facebook med overskrifter som «Join the rebellion», «The dream team of booze» og «A different kind of company». Rebel Group var fra første stund også aktiv på andre sosiale plattformer, som Instagram. Men utad holdt de kortene tett inntil brystet.

Agenturviner og egne merkevarer

-Jeg gleder meg til å jobbe med et så kompetent, erfarent og ikke minst hyggelig team, sier Thomas Patay om sin gjeninntreden i vin- og brennevinsbransjen.

Rebel Group skal ifølge Patay fokusere på agenturviner, samt egne merkevarer innen vin og brennevin/akevitt. Selskapet flytter inn i nyoppussede lokaler på Youngstorget i Oslo.

Ifølge Vinmonopolets nettsider har Rebel Group per 1.januar listeført åtte produkter. Det er Champagne Mailly og Weingut Pflüger, begge produsenter som tidligere var i porteføljen til Vingruppen. Andre aktører i importbransjen venter nå spent på å se hvilke andre produsenter teamet eventuelt tar med seg fra Arcus.

Styreleder i Rebel Group er advokat Marius Juul Møller.