Paul Bocuse er død, 91 år

Den franske mesterkokken Paul Bocuse døde sist lørdag. Han ble 91 år gammel.

Paul Bocuse var utvilsomt en av de største stjernene i det internasjonale kokkemiljøet. Hans restaurant i nærheten av Lyon hadde ikke bare tre Michelin-stjerner, men den var også en ledestjerne for en hel kokkeverden.

At mesterkokkenes absolutt største og mest innflytelsesrike konkurranse, Bocuse d’Or, bærer hans navn, vitner om hvilken betydning denne franske kokken har hatt og helt frem til sin død hadde, på den internasjonale kokke- og restaurantbransjen.

i følge en uttalelse fra famlien, døde Paul Bocuse i nærheten av sitt hjemsted Collonges-au-Mont-d’Or, hvor han i sin tid startet restauranten L’Auberge du Pont de Collonges hvor han på 60- og 70-tallet moderniserte og på en måte revolusjonerte det franske kjøkkenet. Begrepet på hans kokkestil ble nouvelle cuisine, brukt første gang av Henri Gault på maten som Bocuse og andre kjente kokker laget til jomfruturen med Concorde-flyet i 1969.

I følge offisielle opplysninger døde Paul Bocuse av Parkinsons sykdom lørdag 20.januar 2018, i det samme rommet ovenpå i hans restaurant hvor han ble født 11.februar 1926.