Polet tester ut køsystem på nett

Fredag er det nyhetsslipp på Vinmonopolet. For å unngå det vanlige kaoset i nettbutikken, organiserer man denne gangen et køsystem.

Det er første gang Vinmonopolet tester et køsystem i forbindelse med en nyhetslansering (dette er altså fredag 12. januar. Målet er å sikre stabil drift og kjapp respons også når det er veldig stor pågang.

Slik fungerer det

Klokken 07:00 på fredag stenges nettbutikken. Da lages det et venterom». Alle som kommer inn i «venterommet» mellom kl- 07:00 og 08:00 blir tildelt et tilfeldig kønummer når nettstedet åpnes kl 08:00. D ahar man tilgang til alle nyheter lansert.

Fra kl . 08:00 slippes så kundene inn i puljer utfra kønummeret de har fått tildelt. Et kønummer er aktivt i 15 minutter. Det vil si at kunden har 15 minutter på å benytte seg av sin plass i køen. Køløsningen gjelder både i app og på www.vinmonpolet.no.

Klokken 08:45 åpnes vi nettstedet og appen for vanlig bruk igjen.

I følge Vinmonopolets egen nettside er bakgrunnen for endringen gjentatte driftsproblemer ved stor pågang, spesielt i forbindelse med nyhetslanseringer.

Vinmonopolet skriver at de vil sette pris på alle innspill til forbedringer og oppfordrer publikum til forslag og kommentarer på e-post til: kundesenter@vinmonopolet.no