Polet utsetter lanseringer

Vinmonopolets spesialslipp av viner 2. april er utsatt på ubestemt tid. Det samme er bestemt for spesialslippene av brennevin (26.mars) og ølslippet 23.april.

Nærmere informasjon om slippdato for de utsatte lanseringene vil bli gitt på vinmonopolet.no 14 dager før slippet finner sted, heter det i en pressemelding. Utsettelsen gjelder også for slippvarer som selges i nettbutikken.

Vinmonopolet følger myndighetenes råd og anbefalinger knyttet til koronaviruset. Butikkene våre holder åpent som normalt, med en rekke tiltak for å begrense smittefaren.

Vil ikke ha kunder i kø

Samtidig har Helsedirektoratet besluttet forbud mot og stenging av ulike arrangementer og tjenester for å hindre spredning av koronaviruset og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. 

«Slippene i Spesialbutikkene har for vane å samle mange interesserte kunder i kø. Gitt myndighetenes råd, ser ikke Vinmonopolet noen mulighet til å gjennomføre et spesialslipp under nåværende forhold. Spesialutvalgets slipp 2. april vil dermed utsettes på ubestemt tid. Vinmonopolet tar sikte på å gjennomføre slippet så snart myndighetenes råd og anbefalinger gjør det mulig å gjennomføre», opplyses det i pressemeldingen.

Ifølge Arnt Egil Nordlien i Vinmonopolet, består slippet som skulle vært presetert 2.april av 202 varelinjer. Hovedtemaet et Tyskland, med fokus på 2018-årgangen, men også en del fra 2017 for de tyske røde vinenes del. I tillegg er det tre mindre temaer med på slippet: relansering av enkelte varelinjer med 2016 fra Bordeaux, tre viner fra Korsika og seks enkeltvinmarksviner fra Ungarn.

Vil ikke levere varer hjem til deg

Koronakrisen fører også til at Vinmonopolet stenger nettbutikken for hjemlevering. Fra nå vil det ikke lenger være mulig å få varer levert på døren.

– For oss er det viktigste å sikre et ansvarlig salg av alkohol. Det er økt trykk for ordre for hjemlevering på dør og med de forholdsreglene vår transportleverandør har tatt for sine sjåfører nå, er det dessverre vanskelig for oss å sikre at sosial kontroll og ansvarlig salg gjennomføres godt nok. Vi har derfor bestemt å midlertidig stenge for levering på dør, sier Vinmonopolets kommunikasjonssjef Jens Nordahl til DN.

Mandag hadde Vinmonopolet 1500 nettbestillinger, hvorav 300 var med hjemlevering på dør.

Tidligere er det bestemt at Vinmonopolet avlyser alle presseprøvinger av nyheter som skal lanseres i basis, parti og test frem til sommeren.