Populær kaffebar stenger dørene

Trondheim har mange, og noen ganske gode, kaffebarer. Men nå forsvinner den kanskje beste og mest spesielle av dem alle. Café le Frère nederst i Søndre gate velger å legge ned etter åtte års drift. «Triste nyheter, en ordentlig kaffekneipe legger ned», skriver en stor kaffeelsker om avgjørelsen. «Trondheim blir ikke den samme uten», sier en annen. «En utrolig fin arbeidsplass med en helt magisk atmosfære», mener en tidligere ansatt som har kommentert nedleggelsen på Facebook.

Av Ulf Dalheim, publisert 6. februar 2024

13. februar 2024 er det på dagen åtte år siden Café le Frère åpnet dørene til sitt spesielle lokale med en ny og annerledes atmosfære. Og nettopp 13. februar blir også den siste dagen det serveres ekte, hjemmelaget kaffe i lokalene i Søndre 27, vegg i vegg med den populære pizzarestauranten Grano.

-Vi hadde vårt beste år i 2023, med mange kjære faste gjester, en god gruppe med tilfeldige gjester og ganske mange nye ansikter. Det har eksistert en plan om en Café le Frère volum nr. to. Men nylig oppdaget jeg at dette ville bety at jeg måtte velge mellom mine andre forpliktelser eller å bli 100 prosent engasjert med å ta med Café le Frère til dette andre nivået. Og da ble det til at jeg tok avgjørelsen om å avslutte Café le Frère-opplevelsen mens vi ennå er på topp. Derfor blir det altså over og ut på åtteårs-dagen vår, skriver eier og daglig leder Kjell Harry Lyngaas på kafeens Facebook-side.

Café le Frère i Søndre gate 27 stenger dørene 13. februar, etter åtte års drift.
Foto hentet fra kaffebarens Facebook-side.

Regnskapstall viser at Café Le Frère har hatt økende omsetning i alle de siste 5-6 årene, fra 1,4 millioner kroner i inntekter i 2018 til 3,4 millioner kroner i 2022, som er det siste innsendte regnskapet til Brønnøysundsregistrene. Men Lyngaas skriver altså selv at 2023 ble det  este året i kafeens åtte år lange historie.

Totalt 15 heltids- og deltidsansatte har jobbet ved Café le Frère de siste årene.