Pulled pork med Østens vri

Det er OL, det er helg, og vi ønsker oss noe raskt, godt og praktisk. Ukens rett her på VinPuls har inspirasjon fra Østen, om ikke fra Korea.

 

 

Pulled pork i pannekaker jianbing med chilimajones er den utvalgte retten. Og dette er enklere å lage enn du kanskje tror! Jianbing er Kinas mest populære gatemat, men her får du den i en japansk versjon.

Jeg starter med drikken til i dag. Og jeg foreslår at du tar en tur innom Vinmonopolet før stengetid og henter med deg noe japansk øl. Det er ni forskjellige japanske øl på Polet. Blant disse velger jeg Asahi Super Dry (varenr. 4534402, kr. 27,90). Dette er et leskende og drikkevennlig lyst lagerøl med preg av lyst malt, eple, blomster, urter og litt sitrus. Ettersmak med streif av humlebitterhet. Server lett avkjølt og drkk det gjerne rett fra flaska!

Slik kan også “pannekaker” serveres. Dette er en asiatisk vri, men det er enklere enn du tror å kopiere mesterkokkens oppskrift. Foto: NordØst

Nok en gang har vi alliert oss med mesterkokkene på NordØst Food & Cocktails på Solsiden i Trondheim for fredagstipset. Kjøkkensjef Håkon Solbakk og soussjef Hans Erik Olsen forteller deg hvordan du kan imponere i matveien, Ulf Dalheim gir deg vintipset til.

Håkon Solbakk (bildet), kjøkkensjef ved kritikerroste NordØst Food  & Cocktails, TMV-kaia 25 på Solsiden, står sammen med sin soussjef Hans Erik Olsen bak denne fredagens fristelse i matveien her på vinpuls.no. Solbakk er også på kokkelandslaget.

Pulled pork er blitt en slager hos mange de siste årene. Nå finner du den også ferdiglaget i enhver god matvarebutikk. Men du kan naturligvis velge å gjøre klar kjøttet til “riving” selv. Det er verdt den ekstra innsatsen. Mye ordner jo seg selv her mens du ser på de olympiske leker…

Pulled pork i japanske pannekaker
jianbing og chilimajones

Pulled pork:
1 kg beinfri svinenakke
3 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
½ løk finkuttet
2 fedd hvitløk finkuttet
1 ss Dijon-sennep
1 dl ketchup
1 sel tomatpure

  1. Beregn minimum 5 timer steketid.
  2. Kjør sammen ingrediensene til krydderblandingen i en blender og gni den godt inn i kjøttet. Dette kan gjøres et par timer før steking, men det blir aller best om du gjør det kvelden før (husk å sette i kjøleskapet). Da får smakene satt seg ekstra godt i kjøttet.
  3. Forvarm ovnen til 125 grader. Brun kjøttet raskt i stekepannen på alle sider og ha det over i en langpanne. Sett det inn i ovnen og la det stå i minimum 5 timer eller til kjernetemperaturen er ca 86 grader.
  4. La kjøttet hvile i 20 minutter før du ”river” det fra hverandre med to gafler.

Pannekake Jianbing
250 g mel
200 g melk
160 g vann
180 g olje
100 g sukker
2 stk egg
5 g salt

  1. Bland alt sammen og kjør på stavmikser i en bolle.
  2. Sil røra gjennom en fin sil for å unngå melklumper.
  3. Stek pannekaken i en stekepanne eller på takke. Ikke ha olje eller smør i panne, men bruk heller formfett og spray overflaten lett mellom hver pannekake. Rist litt på panne etter du har hatt i røra slik at du får de så tynne som mulig. Pannekaken skal i utgangspunktet stekes kun på en side. Men hvis du sliter med at det blir områder der den fremdeles er rå kan man flippe den over på andre siden.
  4. Fyll pannekakene med finkuttet hjertesalat, chilimajones, agurk, koriander og sprø løk før du ruller de opp med varm pulled pork.

God fornyelse!