Rådyre viner stjålet fra Polet

Folk med sans for gode, og dyre viner, har loppet vinmonopolbutikker i Trondheim for utsøkte varer den siste tiden.

-Vi kommenterer generelt ikke på svinn eller tyverier fra våre butikker, men jeg kan bekrefte at det har vært noen saker i Trondheim de siste ukene som er politianmeldt, sier Trond Erling Pettersen, varefaglig rådgiver og vinpressekontakt i Vinmonopolet.

Politianmelder alle tyverier

Han understreker at Vinmonopolet har som fast policy å politianmelde alle tyverier som blir oppdaget i butikkene.

-Vi tar det med svinn og tyverier på stort alvor. Heldigvis har vi svært lite av slikt, i forhold til svinn i dagligvarebransjen ligger Vinmonopolet svært godt an. Halsalarmer og andre former for sikring, samt kameraer i alle butikkene, virker nok preventivt, sier Pettersen.

Château Margaux 2011 er blant vinene som er stjålet fra pol i Trondheim.

Etter det VinPuls erfarer er det svært eksklusive viner som er forsvunnet fra flere butikker i Trondheim den siste tiden, det meste i forrige uke, før det store burgunderslippet sist torsdag.

Margaux til kr. 4379,50

Blant annet gjelder det flere flasker av den ettertraktede Bordeaux-vinen Château Margaux 2011 til kr. 4379,50 per flaske, Burgund-vinen van Caneyt Chambertin Grand Cru 2014 til kr. 3301,70 per flaske og Château Leoville-Las-Cases 1985 til kr. 2994,60.

Stjålet fra Polet: Roederer Champagne.

Andre viner som har havnet i tyvenes vesker eller ryggsekker skal være blant annet Roederer Cristal Champagne (kr. 1790,00) og Arlaud Charmes-Chambertin Grand Cru 2015 (1288,40).

Politiet har saken

-Vi ønsker ikke å kommentere hva som eventuelt er blitt stjålet, men som sagt kan vi bekrefte at det har vært noen saker den senere tiden.

-Vil det ikke være fornuftig å fortelle hva som er stjålet, slik at folk som blir tilbudt slike viner kan varsle politiet om det?

-Sakene ligger nå hos politiet, og det må være deres vurdering hva de ønsker å gå ut med til offentligheten omkring disse tyveriene, svarer Trond Erling Pettersen.