Rockheim Panorama har gjenoppstått

Fredag 12. januar markerte Rockheim at museet har fått ny driver av kafe- og restaurantvirksomheten. Samtidig tok man tilbake det første navnet på spisestedet i 4.etasje: Rockheim Panorama.

For den nye restauratøren, Daniel Johansson, er ringen nå sluttet. For Daniel og Lille Skansen ble hentet inn for levering av mat og drikke av første driver av Rockheim Panorama, Trondheim Arrangement.

Restauratør Daniel Johansson og Rockheim-direktør Sissel Guttormsen ser frem til å samarbeide for å utvikle tilbudet ved museet. Foto: UD

Før Rockheim-direktør Sissel Guttormsen hentet tilbake Daniel Johansson, nå med egen Rockheim-kontrakt som ansvarlig restauratør, har Rica/Scandic Nidelven drevet serveringsstedet.

Tredje utested for restauratøren

Men fra nyttår ble altså Rockheim det tredje “utestedet” for Daniels lille serveringsimperium, bestående av Lille Skansen, Ila Brainnstasjon og nå også Rockheim Panorama, serveringsstedet med sin helt spesielle utsikt mot Munkholmen og fjorden.

-Jeg synes vi har funnet en god, ny restauratør. Folka bak Lille Skansen og Ila Brainnstasjon har den riktige tilnærmingen. De har jo også erfaring med musikk på et utested gjennom Ila Brainnstasjon. Vi gleder oss til dette samarbeidet og har store forventninger. Vi har hatt gode møter og samtaler rundt denne driftskontrakten. Vi vil det samme, her er det ikke oss og dem, sier Rockheim-direktør Sissel Guttormsen.

Rockheims eget husband sørget for musikk under reåpningen av Rockheim Panorama, bl.a. fremførte de en drivende versjon av Jahn Teigens Mil etter mil. Foto: UD

Besøkende har tre ønsker

Ambisjonen til Rockheim når man nå har fått på plass ny driver av serveringsvirksomheten ved museet er først og fremst å gi de besøkende et godt tilbud. Folk som oppsøker et museum har gjerne tre hovedønsker: De skal se og oppleve gode og spennende utstillinger, de vil gjerne finne en butikk hvor de kan kjøpe ting og de ønsker seg et godt serveringssted.

-Vår ambisjon med Rockheim Panorama er å få mere folk hit. Vi skal utvikle vårt tilbud sammen, sierGuttormsen.

Børge Pedersen og Arild Samstad i aksjon. Foto: UD

Nyåpningen av Rockheim Panorama ble market med taler, musikk av Rockheims eget husband, lansering av et helt nytt øl, Rock-IPA, og servering av smakebiter fra menyen. Rock-IPA er spesiallaget for Rockheim av det lille nanobryggeriet Bunker 18 inne på Persaunet leir. En kjeks laget på mesken fra bryggingen ble også servert. Og på scenen dukket duoen Børge Pedersen og Arild Samstad (Kids) også opp i løpet av kvelden.

Todelt tilnærming til driften

Restauratør Daniel Johansson sier at han ser på driften av Rockheim Panorama som en todelt greie. Først og fremst er det virksomheten i kafeen i 4. etasje i museets åpningstid, med påsmurte smørbrød, boller, kaker etc, samt to varmretter. I helgene tenker han på en spesiell helgebuffét, og så har Rockheim planer om utvidet åpningstid til 20.00 på torsdager, så da vil man også tenke nytt oppe i Rockheim Panorama.

-I tillegg vil naturligvis selskapsbiten bli viktig for oss. Både her i Rockheim Panorama og i andre lokaler i museet kan vi tilby publikum servering i forbindelse med konferanser, bryllup, barnedåp, bursdager, firmafester osv. Og så håper jeg å finne en rød tråd sammen med de mange dyktige folkene her på huset. Som tonedøv svenske er jeg ingen eksport på norsk pop- og rockhistorie, men det er det mange her på huset som er, så det skal nok gå greit, sier Daniel Johansson.

Blir ikke likt Lille Skansen

Han sier at tilnærmingen er uprentisøs og uformell, og at selskapstilbudet vil bli skapt i dialog med kunden. På matsiden vil det være naturlig å følge årstidene.

-Jeg ser frem til dette. Det vil være stor forskjell på det vi gjør her og det vi gjør på våre andre to steder. Skansen er Skansen og Rockheim er Rockheim, og skal være det fremover også, understreker Daniel Johansson.