Ronny Myhren forlater Emilies Eld

Restaurantgründer og mesterkokk Ronny R Myhren forlater Emilies Eld, knappe året etter at de to restaurantene Emilies Et Spisested og Eld Restaurant slo seg sammen.

-Jeg har vært klar for dette lenge. Jeg bor på Brekstad og har brukt 70 timer i måneden på å pendle. Det er jeg rett og slett møkklei av, sier Ronny Myhren som har solgt sin eierandel på 30 prosent i Eld tilbake til Norrein, eierne av Eld og Egon-restaurantene.

Kjøkkensjef Ronny R Myhren forlater Emilies Eld for å starte egen virksomhet med utgangspunkt fra hjemstedet Brekstad. Foto fra Facebook.

Nå vil Myhren starte ny virksomhet med utgangspunkt fra Brekstad.

–Det er ikke ett hundre prosent spikret hva jeg skal drive med, men jeg kaller meg for “Kokk på vei”, og i det ligger det alt fra cateringvirksomhet til kurs- og matkvelder. Jeg blir frilansekokk i hele Norge med base på Brekstad, sier Myhren til vinpuls.no.

Ny kjøkkensjef fra Astrum

Han hadde sin siste arbeidsdag som kjøkkensjef ved Emilies Eld 31.august. Men etterfølgeren er allerede klar. Det er Bendik Vatn som i juni kom til Emilies Eld fra stillingen som kjøkkensjef ved Astrum ved Clarion-hotellet på Brattøra.

-Bendik er en utrolig dyktig kokk som vil føre dette videre på en god måte, sier Ronny R. Myhren.

Roger Halshamn i Norrein er veldig fornøyd med den tiden Ronny Myhren har vært ved Emilies Eld, og beklager at han nå flytter hjem til Brekstad. Men han skjønner at pendligen har vært anstrengende.

-Ronny har gjort en masse bra for oss, og har løftet Emilies Eld enormt. Hittil i år har vi en omsetningsøkning på rundt seks millioner kroner. Vi skal videreføre både konseptet med fem-retteren og alt det andre han har hatt med se.

-Aldri vært sterkere

Halshamn mener at Emilies Eld aldr har vært sterkere enn nå. Han sier at restauranten har et meget sterkt lederteam. I tillegg til daglig leder Vidar Fjerdrumsmoen, har man fått inn restaurantsjef  Silje Edle Reitan fra TAG og Bendik Vatn som kjøkkensjef. Han kommer nå fra Astrm, men har vært innom Eld tidligere.

-Med Bendik på plass er jeg ikke bekymret i det hele tatt for kvaliteten på maten videre. Han og Ronny har jobbet svært godt sammen siden Bendik kom hit i juni, sier Roger Halshamn.