Ronny Myren gjør comeback

To år etter at han forlot Emilies Eld gjør mesterkokken Ronny Myren, mannen bak Emilies Et Spisested, comeback med ny restaurant i Trondheim. Robust Bistro er navnet, og den lille, intime restauranten Ronny skal drive i Søndre gate åpner dørene like etter nyttår.

-Etter 16 år med Emilies og ett år ved Emilies Eld var jeg gått ganske lei av restaurantlivet. Derfor flyttet jeg hjem til Brekstad og startet cateringfirmaet «Kokk på vei». Men etter bare to måneder ble dette selskapet kjøpt av Ørland Kysthotell, i januar 2018. Så da ble det hotelldrift på meg, sier Ronny Myren.

-Hvorfor comeback i Trondheim akkurat nå?

-Det trigger meg at det skjer så mye bra på matfronten i Trondheim. Jeg har lyst til å være en del av det som skjer, for Trondheim er rett og slett blitt en enda bedre og mer spennende matby i løpet av de siste årene.

Robust og god mat på Robust Bistro

Robust Bistro blir altså navnet på Ronnys nye spisested. Han sier at folk vil kjenne igjen stilen hans, og at det som lå til grunn da han startet Emilies også vil prege menyen ved Robust. Men først og fremst blir det god og robust mat som kommer på tallerkenen.

Mesterkokken Ronny Myren forlater Ørland kysthotell og gjør comeback i Trondheim med restauranten Robust Bistro i Søndre gate 22/24. Foto: UD

-Vi kommer til å kjøre to timer med egen lunsjmeny fra tirsdag til lørdag. På kveldstid blir det en femretters meny som blir endret i takt med sesong og årstider. Folk skal kunne bestille en, to, tre, fire eller fem retter, alt etter eget ønske. Og vi skal naturligvis ha med noen av klassikerne, som kremet fiskesuppe. Jeg vil at folk skal komme tilbake og tilbake – derfor tenkte jeg en stund på å kalle restauranten for Comeback – men følte at det kanskje ville være et litt galt navn når noen år var gått, så jeg endte opp med Robust Bistro, sier Ronny.

Emilie vil også være der

Han tar med seg kokken Kath Kanyarat, som han hadde i kokkelære på Ørland kysthotell, og skal stå mye på kjøkkenet selv. Datteren Emilie (21), som var den som ga navn til restauranten han åpnet for snart tyve år siden ved Leutenhaven, skal også være med, som servitør. Nå jakter han på hovmester til sin nye restaurant som etter planen skal åpne 3.januar. Lokalene har frem til nå huset sushirestauranten Ya! Sushi i Søndre gate 22/24.

-Det blir en liten og intim restaurant, akkurat som Emilies Et Spisested. Der hadde jeg 30 sitteplasser i 1.etasjen. Men da var det trangt. Robust Bistro vil få 24 sitteplasser. Jeg ønsker å ha den intimiteten igjen. Og maten blir også litt Emilies, men i en ny versjon, forklarer Ronny Myren.

Han er takknemlig for tiden ved Ørland kysthotell. Det var, slik han beskriver det, to «knallfine år» hvor han lærte mye, både om hotelldrift og kjøkkendrift på en annen måte enn han var vant til fra restaurantbransjen.

-Ikke redd for konkurransen

-Du frykter ikke at konkurransen i Trondheim kan bli for hard?

-Nei, ikke med den lille, intime restauranten jeg ønsker å skape. Jeg ville vært mer betenkt om jeg skulle ha åpnet en restaurant med f.eks. 60-70 sitteplasser.

48 år gammel satser han alene på dette prosjektet, uten å ha med seg finansielle investorer i bakhånden. Han har en garantist, men Robust Bistro er helt og holdent hans eget prosjekt.

-Jeg har sett etter lokaler i Trondheim de siste 6-7 månedene, så dette er ikke noe som er kommet over natten. Jeg trives fortsatt veldig godt med å stå på kjøkkenet, det er faktisk mer artig enn å sitte i ledermøter på hotell, så jeg følte jeg måtte gjøre dette nå, sier han.

Olav Thon, som driver Thon Hotel Nidaros i nabobygget, eier lokalet han flytter inn i. Ronny Myren ser for seg et visst samarbeid med hotellet, som ikke har eget middagstilbud til sine gjester.