Røst-duo kjøper seg inn i Le Bistro

Kokkeparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal, som frem til juni 2020 sto bak kritikerroste Røst Teaterbistro, gjør comeback på restaurantfronten i Trondheim. Fra nyttår går de inn på eiersiden til Le Bistro i Munkegata.

Av Ulf Dalheim, publisert 15. november 2020

De to Røst-kjøkkensjefene giftet seg i Stiftsgårdsparken 25. juli i år. På grunn av koronapandemien ble det en nedskalert bryllupsfeiring og ingen bryllupsreise. I stedet valgte de i sommer å jobbe ved nyåpnede Øyna Park/Landskapshotell på Inderøya.

-Gode nyheter i en trist tid

Men inntredenen på eiersiden til Le Bistro er de tilbake på et restaurantkjøkken i Trondheim raskere enn mange kanskje hadde fryktet da Røst teaterbistro stengte dørene 27. juni i år, etter fem års drift i den gamle teatersalongen ved Trøndelag Teater. De begynner å jobbe ved Le Bistro alt mandag, men først fra nyttår er de inne på eiersiden.

De to kjøkkensjefene fra Røst teaterbistro, Martin Julius Hovdal og Mette Beate Evensen, gjør fra nyttår comeback på restaurantscenen i Trondheim når de går inn på eiersiden til Le Bistro. Foto: Privat/Facebook

-Det er flott å fortelle gode nyheter i triste tider. Martin og jeg har lenge gledet oss til å fortelle at vi kjøper oss inn i Le Bistro over nyttår, forteller Mette Beate Evensen til vinpuls.no.

-Hvilke tanker har dere for Le Bistro?

-Le Bistro skal være det samme, og vi gleder oss nå til å bli en del av gjengen ved restauranten alt fra mandag. Sammen med det fantastiske teamet der skal vi jobbe for at den allerede gode stemningen og den gode maten skal bli enda bedre, svarer Mette.

Erfaring fra flere av Norges beste steder

Både Mette og Martin hadde jobbet ved noen av Norges beste og mest kjente restauranter før de kom til Trondheim og sammen med Hegstad og Blakstad AS startet Røst teaterbistro i 2015. Der hadde de gjennom selskapet Marmet Holding 45 prosent av aksjene. Marmet Holding eide også 35 prosent av Spontan Vinbar før aksjeemisjonen der tidligere i år.

Mette og Martin møttes da begge var kokkelærlinger på Britannia hotell tidlig i sin kokkekarriere. Martin har senere jobbet for sagnomsuste Palace Grill i Oslo, Michelin-restauranten Ylajali, De Fem Stuer og Skigaarden. Mens Mette har kjente steder som Lofoten fiskerestaurant, Michelin-dekorerte Maaemo, The Thief, Palace Grill og Skigaarden på sin CV.

Martin og Mette avsluttet sin tid ved Røst teaterbistro 27.juni i år. Nå kommer de tilbake som medeiere i Le Bistro i Munkegata. Foto: UD

Fra Molde og Malvik

Mette Beate er opprinnelig fra Molde, men vokste opp i Stjørdal. Martin er fra Vikhammer i Malvik og tok sin kokkeutdannelse ved Ladejarlen videregående skole.

I 2019 vant Mette «Kokkeprisen» under Matprisen 2019. Der var hun nominert sammen med Daniel Jamal Elhomsi og Tommy Østhagen. Selv har Mette også vært jurymedlem i delfinalen for Det norske måltid. Hun har dessuten deltatt i Kokkekamp under den årlige Gladmat-festivalen i Stavanger.

Le Bistro åpnet som utestedet Bari i 2005. Frem til nå har de største eierne vært Michael Minervini gjennom selskapet Tokle AS og Thomas Engel Nilsen gjennom selskapet Legne AS. Bari ble omgjort til Le Bistro i mars 2017.