Røst flytter ut av teateret

Restauranten Røst teaterbistro flytter ut av teatersalongen ved Trøndelag Teater til sommeren. Eierne og teateret er blitt enige om at dagens leiekontrakt ikke vil bli forlenget.

-Vi er kommet overens med teateret om dette. De ønsker en annen type drift enn det til kan tilby, og vi er enige om at det er en ryddig måte å avslutte på å ikke forlenge leiekontrakten som går ut til sommeren, sier Steffen Blakstad, styreleder i Røst teaterbistro og en av tre eiere gjennom holdingselskapet Myske Holding som eies av Erlend Hegstad og Steffen Blakstad.

Øvrige eiere i Teatermat AS, selskapet som driver Røst teaterbistro, er de to kokkene Martin Hovdal, som er daglig leder i selskapet, og hans samboer Mette Beate Evensen, samt restaurantsjef ved Røst, Ida von Stolz.

2019 ble det beste året så langt

Røst teaterbistro åpnet høsten 2015, og har posisjonert seg som en av Trondheims topprestauranter. Før Michelin-utdelingen i februar var det mange som mente at Røst var en kandidat til en Michelin-stjerne.

-Vi tror ikke Michelin har vært hos oss, men det er veldig hyggelig å bli nevnt i en slik sammenheng. Vi føler at Røst har levert et produkt som bare er blitt bedre og bedre for hvert år. Det samme gjelder teamet. Vi mener at vi har et konsept det er mulig å tjene penger på. 2019 var et kjempegodt år, vårt beste så langt. Utfordringen har vært de fysiske lokalitetene, vi kunne nok ha tenkt oss mer areal å spille på, sier Steffen Blakstad.

Ifølge opplysninger hos proff.no, hadde Røst teaterbistro 9,7 millioner i omsetning det første driftsåret, i 2016. Både i 2017 og 2018 lå omsetningen på rundt 12 millioner kroner, med overskudd begge årene.

Tre av eierne ved Røst teaterbistro, Martin Hovdal, Ida von Stolz og Mette Beate Evensen vil nok være med når Røst åpner i nye lokaler. Når og hvor dette skjer er ikke avklart. Foto: Røst

Har ikke funnet nye lokaler

-Hva skjer med Røst etter at dere avslutter ved Trøndelag teater?

-Vi har for så vidt vært på utkikk etter nye lokaler en stund. Men vi har ikke kommet i mål der. Vi har sett på mye, men ikke funnet det riktige stedet. Vi ønsker å finne et lokale som «treffer hjertet», som har særpreg og innbyr til en langsiktig satsning, et sted vi kan være også om 10-15 år. Så vi er nok ikke oppe og går igjen fra f.eks. 1. august. Ideelt sett hadde det vært fint å være i gang igjen i høst, men har det ikke travelt, vi må føle at vi har funnet det riktige lokalet.

-Hva med de ansatte?

-Veldig mange av dem får nok muligheten til å se seg om etter noe annet, i og med at vi ikke noe klart med hensyn til nytt lokale. Kjernepersonene vil nok komme til fullt når vi åpner igjen, sier Steffen Blakstad og sikter til kokkeduoen Martin Hovdal og Mette Beate Evensen samt restaurantsjef Ida von Stolz.