Royal Garden satser på egen restaurant igjen

Royal Garden hotell i Trondheim vil igjen satse på en egen restaurant. Når en større ombygging og oppgradering av hotellbygningen avsluttes senere i høst vil hotellet invitere hotellets gjester og byens befolkning til nyskapningen 26th North Restaurant & Social Club. Hotelledelsen håper er at den nye restauranten kan åpne i siste halvdel av oktober. Da er det nesten 40 år siden hotellet ble innviet med direktesending på NRK med Andreas Lunnan som programleder. Den gangen hadde Royal Garden byens kanskje aller beste gourmetrestaurant i Prins Olav Grill.

Av Ulf Dalheim, publisert 25. august 2023

Eierne av Radisson Blu Royal Garden hotell investerer nå flere titalls millioner kroner i ombygging, oppussing og endringer i landemerket ved Nidelvens bredd, i sin tid beskrevet som Norges flotteste og mest spesielle hotellbygning, tegnet av arkitekt Per Knudsen. Han har også tegnet kulturhuset Olavskvartalet rett over gata.

Arbeidet ved Royal Garden skulle egentlig ha vært iverksatt for en tid tilbake, men er av forskjellige årsaket blitt noe forsinket. Men nå kan gjester og besøkende til hotellet ved selvsyn se at arbeidet pågår for fullt. Inngangshallen ser ferdigstilt ut, mens barområdet til venstre er helt tildekket og endringene i resepsjonen ikke er påbegynt. Hele området som før huset hotellbaren, det store Cicignon-lokalet og Prins Olav Grill er nærmest ribbet til skinnet.

Lover en unik matopplevelse

-Vi renoverer og fornyer hele hotellet, og jobber med et nytt restaurantkonsept. Jeg kan bekrefte at vi åpner en ny restaurant i løpet av høsten, opplyser hotelldirektør Tone Enerstvedt Hansen overfor VinPuls. Hun ønsker ikke å gi nærmere detaljer fordi man fortsatt jobber med konseptet samt at åpningstidspunktet er noe uklart.

Royal Garden har imidlertid vært ute og søkt etter både kjøkkensjef og kokker til den nye restauranten, og der fortelles det en del om hva slags restaurant hotellet ønsker å åpne.

Det opplyses i annonsene at 26th North Restaurant & Social Club vil ligge i hjertet av Radisson Blu Royal Garden hotell, og at man skal gi en unik matopplevelse i en koselig atmosfære til gjestene som besøker restauranten. Maten skal være basert på det nordisk-inspirerte kjøkkenet med bruk av ferske, lokale råvarer.

Radisson Blu Royal Garden Hotel sett fra Bakke Bru. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
Har sterke tradisjoner inne fine dining

Restauranten skal være åpen fra tirsdag til søndag og skal bli det som i utlysningsteksten i annonsene beskrives som «a go to destination for foodies».

Royal Garden har sterke tradisjoner når det kommer til fine dining. Da hotellet åpnet i 1984 var Prins Olav Grill blant byens absolutt beste spisesteder. På kjøkkenet den gangen sto mesterkokkene Abdul Basit og Trond Kolstad som senere overtok driften av Bryggen som i flere år på 90-tallet var regnet som en av Norges beste restauranter.

I nyere tid forsøkte man seg med restaurantdrift med 73 (Søttitre) Restaurant & Bar (hotellets adresse er Kjøpmannsgata 73). Den var en tid lokalisert i området som i dag brukes til frokostservering. Så lanserte man en mer fleksibel versjon på «hylla» mellom første og andre etasje opp til konferanseavdelingen. Men ingen av disse ble noen stor suksess og ble derfor lagt ned.

Ut fra ombyggingsarbeidet som nå foregår ved hotellet, ser det ut til at den nye 26th Restaurant & Social Club vil bli plassert i området som i dag huser hotellbaren samt det største serveringslokalet, kjent som Cicignon. Det ligger vegg i vegg med det som i sin tid var hotells første restaurantlokale, Prins Olav Grill, hvor blant annet VinPuls i nærmere tyve år hadde sine faste VinPuls-kvelder.

Mye arbeid i gang ved Radisson Blu Royal Garden for tiden. Her fra inngangspariet som har fått ny vegg på plass. Til venstre er området som før huset hotellbaren, serveringslokalet Cicignon og Prins Olav Grill avstengt og nærmest ribbet til skinnet. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim