Samler stjernekokker for Leger Uten Grenser

Mandag 14. november slår tidligere Credo-sjef Calle Fegth og syv andre restaurantveteraner på stortromma og inviterer til et festmåltid uten grenser på Centropa i Oslo til inntekt for Leger Uten Grenser. De åtte kulinariske ringrevene samlet inn 84 600kr under årets TV-aksjon, og gleder seg nå til å gi gjestene en uforglemmelig aften.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. november 2022

–Det er lett å la seg inspirere av Leger Uten Grensers brennende engasjement og livreddende innsats for dem som trenger det mest. Derfor falt det naturlig for oss alle å støtte organisasjonen ved å stille med toppet lag og levere en fullspekket festaften, som vi håper gjestene aldri vil glemme, sier moldenseren Calle Feght.

Restaurantgründeren og vinmakeren Calle Fegth har i mange tiår har vært en stjerne på den norske kulinariske scenen. Han har jobbet for flere prestisjefylte restauranter, blant annet Palace Grill, og åpnet i 1998 anerkjente Credo i Trondheim. Nå er han kjent som en av verdens fremste rieslingeksperter, og kalles i Tyskland bare for «Riesling-König Calle».

Kulinariske tungvektere

De syv andre kulinariske tungvekterne Fegth har fått med seg er Terje Ness, Rune Pal, Daniel Karlsson, Kjell Arne Johnsæter, Christoffer Bengtsson, Kay Johnsen og Rune Grytting, som alle ser frem til å lage et grenseløst måltid.

De har fått hele Centropa til rådighet, og kan skilte med blant annet piggvar, sjøkreps, pom pom blanc og tiur på menyen. Gutta har også gravd frem gull fra vinkjellerne, og lover en kveld gjestene kommer til å drømme om i lange tider.

Fegth og Co har skaffet egne sponsorer som leverer råvarer og drikke, dermed går alle pengene som kom inn under TV-aksjonen uavkortet til Leger Uten Grenser.

Får også topp underholdning

I tillegg til en storslått kulinarisk opplevelse, kan gjestene glede seg til underholdning av første klasse og historier fra Leger Uten Grensers Både Morten Rostrup og Lindis Hurum. Rostrup, som stiftet Leger Uten Grenser Norge i 1996, og Hurum, organisasjonens nåværende generalsekretær, vil dele av sine rikholdige historiebanker, som de har bygget opp i løpet av sine mange år i felten.

På underholdningsfronten kan gjestene se frem til å oppleve Bjørn Tomren, Åse-Britt Jakobsen, Titiyo og Kjetil Bjerkestrand