Schweinshaxe og tyrolermusikk

De drømmer om å servere 1000 porsjoner Schweinshaxe til ølelskende trøndere mens et ekte tysk tyrolerorkester skaper stemning i ølhallen. Gjør klart for historiens første Oktoberfest i Trondheim!

Atle Silfvenius er en av arrangørene bak Oktoberfest i Trondheim 29. og 30.september. Foto fra Facebook.

-Vi har gått svanger med denne ideen i mange år, men har ikke funnet riktig sted og lokale for å arrangerer Oktoberfest. Den kunne liksom ikke bli arrangert på et av byens hoteller. Men da den store bryggerihallen ved E.C. Dahls bryggeri ble frigjort for arrangementer, falt den siste brikken på plass for oss. Da kunne vi bare sette i gang, sier Atle Sylfvenius.

Fra Åre til Lade

Han representerer arrangøren av oktoberfesten, som er folkene bak de store konsertene «Åre Live» som har vært arrangert på svenskesiden av Storlien i en årrekke. Der har de hatt artister som CC Cowboys, Postgirobygget, Madcon og Stage Dolls på programmet. Men nå blir det altså Oktoberfest for fulle mugger! Datoen er 29.- og 30.september.

-Vi kunne ikke ha funnet et bedre sted i Trondheim for å få til et slikt arrangement. Og vi skal lage noe som blir det nærmeste du kan komme en oktoberfest, utenfor Tyskland, sier Silfvenius.

München og Berlin

-Men oktoberfest i september, hvordan rimer det?

-Jo, det rimer godt. For oktoberfestene i Tyskland starter i midten av september og går frem til første uke av oktober. Så vi ligger innenfor det. Dette skal bli så nært de originale oktoberfestene i München og Berlin som det kan bli!

-Men hvordan skal dere gjøre dette til en tysk oktoberfest, i Trondheim?

-Blant annet gjennom å hente til Trondheim et av Tysklands aller beste Oktoberfest-orkestre. Vi har vært i Berlin og forhandlet direkte med bandet, så vi kan garantere autentisk oktoberfestmusikk. I tillegg har vi engasjert den kjente svenske DJen Luca som også vet å få opp stemningen, og som vil sørge for variasjon i musikken.

Schweinshaxe fra Hildonen  & Co

-Og det skal også bli ekte tysk mat?

-Ja, det skal Roar Hildonen og hans mannskap sørge for. Ekte schweinshaxe! Billetten, som koster 895 kroner, omfatter i tillegg til inngang også en porsjon schweinshaxe samt ett glass godt øl. Åpningstidene under oktoberfesten vil for øvrig være fra 19:00-01:00 begge arrangementsdager.

Kostymer skal bli!

Atle Silfvenus forteller videre at han allerede har fått tilbakemeldinger på at folk vil stille i ekte Oktoberfest-antrekk, som lederhosen og kjoler.

Og er det noen som ikke har slikt utstyr liggende, så har arrangørene inngått avtale med firmaet Arti’ Lell, som vil ha slike antrekk på lager.

For tilreisende er det forhandlet om spesialpris på hotellovernatting ved Choice Comfort Hotel Trondheim i Krambugata.