Sellanraa utvider med bakeri

Folkene bak Sellanraa Bok og Bar starter nå også et eget bakeri. Det blir et bakeri og kafe i det gamle rådhus i Kongens gate 2. Navnet blir naturligvis Isak Sellanraa, fritt etter hovedpersonen i Knut Hamsuns roman “Markens grøde”.

Av Ulf Dalheim, publisert 20.mai 2020

-Vi tar endelig steget videre og gjennomfører drømmen om å starte et bakeri, skriver Sellanraa i en pressemelding. Og fortsetter: Vår drøm er å videreføre lidenskapen vi har for gode råvarer og jordnære smaker til bakeriet, og å bake surdeigsbrød med bruk av urkorn. Her ønsker vi å få frem de beste smakene i fra de forskjellige kornslagene, og næringsmidlene fra kornet blir skikkelig bevart, slik det opprinnelig var ment til. Vi vil bake brød og søt bakst med både smak og næring i tankene.

Et nytt knutepunkt i Kulturkvartalet

Isak Sellanraa Brød og Bar (ISAKS) vil være et nytt knutepunkt i Kulturkvartalet, og biblioteket vil igjen få en møteplass for alle besøkende. Her vil vi ønske alle gjester velkommen, store som små. Vi vil servere forskjellige brødvarer bakt på urkorn fra Gullimunn, men også te i verdensklasse! Med hjelp fra Gravraak Teatelier, og Norges eneste Master Tea Blender, skal vi servere nøye utvalgt te av beste kvalitet blandet med lokale vekster.

-Vi har alltid vært opptatt av å lage alt fra bunnen av og vi vil også på ISAKS servere vår egen naturbrus, samt hjemmelagd mykis laget på melk fra Fannrem med spennende topping på.Her kan du få retter med godt brød i hovedrollen, og du kan nyte vår brødservering med noe godt i glasset, eller med kaffe eller te. Vi vil også tilby nybakt brød, samt matpakke igjennom brødluka i Kjøpmannsgata før kaféens åpningstid, samt Isaks versjon av ramen: Soddoff, sier Eirin Bjørgan Klev, en av gründerne av Sellanraa, på bildet sammen med Frederic Klev.

Inspirert av Hamsuns “Markens Grøde”

-Isak i Markens grøde skapte gården Sellanraa fra bunn og med sine egne hender. På ISAKS vil han gi rom for utvikling og for den voksende familien. Isak har alltid vært hardtarbeidende. Han setter pris på råvarene og vil få frem de beste egenskaper i både disse og i folket han arbeider med. Isaks viktigste verdier er å være romslig, jordnær og bærekraftig. Dette tar han med seg i alle prosjekter han gjør, skriver Sellanraa i sin pressemelding.

Det nye bakeriet blir ved inngangen til det gamle rådhus i Kongens gate 2 og åpner 23.mai