Serverer norsk øl i Berlin

Aldri tidligere har norsk øl stilt sterkere på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin som dette året.

Når verdens største mat- og reiselivsmesse åpner i Berlin 19. januar, åpnes også 34 ulike øl fra 16 ulike norske bryggerier, skriver Bryggeriforeningen i en pressemelding.

Fem av bryggeriene er fra Trøndelag: Bryggeriet Frøya, Reins Kloster, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, Klostergården og Rodebak Farmhouse Brewery. I tillegg sender E.C.Dahls to av sine brygg (Pepra Saison og Bolt IPA), men drar ikke selv ned.

Brygger Jørn G.Andersen på Grüne Woche i 2016. Klostergården Håndbryggeri er med i år også. Foto: Bryggeriforeningen

Norske myndigheter satser tungt på IGW, som hvert år samler 450 000 besøkende, over 4000 pressefolk og mer enn 1500 utstillere fra 65 land. Landbruks- og matministeren vil også i år være tilstede, sammen med over 95 norske utstillere fra Fjord-Norge, Fjell-Norge og Trøndelag.

Lars Ole Ørjasæter, som er ansvarlig for drikkevarene på den norske standen, garanterer at vår ølglade Landbruks- og matminister, Jon Georg Dale, skal få prøve minst en øl han aldri har smakt før.

-IGW er en fantastisk nettverksarena for bryggerier som ønsker å knytte seg nærmere til lokale matprodusenter og reiselivsaktører, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen i pressemeldingen.
–I tillegg er det god norgesreklame, og aktører som er frempå kan også knytte kontakter med tanke på eksport til Tyskland.

Ifølge Nome har trenden med småbryggerier og håndverksøl ennå ikke tatt helt av i Tyskland, men det begynner å løsne rundt større byer i nord, bl.a. i Berlin og Hamburg.

-Norge har et godt omdømme i Tyskland og jeg er sikker på at koblingen mellom norsk bryggetradisjon, natur og renhet har et langt større potensiale enn vi har sett så langt, sier Nome.

De seksten norske bryggeriene som stiller med tappetårn og flasker i Berlin er Hansa Borg, Ringnes, Rodebak Farmhouse Brewery, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, Klostergården Håndbryggeri, Bryggeriet Frøya, Reins Kloster, Fjellbryggeriet, Numedal Stasjonsbryggeri, Små Vesen, Hubertus Bryggeri, Lom Bryggeri, Bryggeri 7null4, 7 Fjell Bryggeri, Lervig Aktiebryggeri og Geiranger Bryggeri.