Sjokk-beskjed til Wood på Sirkus

En manglende revisorsignatur, som ingen av de ansvarlige visste at den ikke var på plass, har ført til stengte dører og masse problemer for pizzarestauranten Wood Leangen på Sirkus Shopping. Selskapet Wood Leangen AS, som eies og drives av mesterkokken Adrian Løvold, ble onsdag tatt under bobehandling for tvangsoppløsning etter begjæring fra Brønnøysundregistrene.

Av Ulf Dalheim, publisert 19. januar 2023

-Dette er en helt uvirkelig situasjon. Jeg er i ferd med å nøste opp i hva som kan ha skjedd, men ennå mangler jeg full oversikt. Jeg fikk helt sjokk da bobestyrer ringte meg i dag tidlig og fortalte at virksomheten var stengt og at bobehandling var startet. Vi må finne ut hvem som har gjort feil her. Men slik jeg har fått høre det, kan dette bli en lang og kostbar sak, for det må stilles vanvittige summer i garanti og samtidig er skjenkebevillingen er inndratt med øyeblikkelig virkning, så det må vel en ny runde for å få tilbake den også, sier en fortvilt Adrian Høgsand Løvold til VinPuls.

Løvold har de siste årene drevet pizzarestaurantene Wood på både Sirkus Shopping og City Syd. Nå er den førstnevnte altså stengt, uten at Løvold egentlig var klar over at noe slikt var på gang. Varslene som skal være utsendt fra Brønnøysundregistrene om manglende revisorsignatur er det ingen som vedkjenner seg kjennskap til.

Ble hjulpet i gang av Hildonen & Co

Forretningsadressen til Wood-selskapene har vært hos Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken i Carl Johans gate. Men dit er det ikke kommet noe slik varsel, opplyser Hildonen til VinPuls.

Gjennom selskapet Cava Brasseri AS, som står bak To Rom og Kjøkken, gikk Hildonen & Co inn med 30 prosent eierandel da Wood-restaurantene ble sjøsatt. De ville gjerne være med på å hjelpe Løvold i gang med Wood-konseptet. Aksjene som Cava Brasseri hadde ble i fjor overtatt av Løvold, som nå eier 100 prosent både i Wood Leangen og Wood City Syd gjennom sitt selskapet Adrian Løvold Holding AS.

På hjemmesiden til Brønnøysundregistrene opplyses det at «Hvis ikke komplett årsregnskap er sendt til Regnskapsregisteret senest 6 måneder etter innsendingsfristen, kan dette føre til tvangsoppløsning».

Det som har skjedd underveis her er at da koronapandemien slo inn og restaurantene måtte stenge ned, så sa Wood Leangen AS opp sin revisor, fordi omsetningen ikke var så høy at dette var påkrevd. Under pandemien lette man etter alle mulige innsparingsmidler for å holde hjulene i gang. Når så omsetningen økte igjen, ble revisor igjen engasjert. Men av en eller annen grunn ble altså ikke innsendt regnskap signert, slik regnskapsloven krever.

-Hadde god tro på fremtiden

-Revisor har signert nå. Men det hjelper visstnok lite når prosessen er satt i gang. Vi har ingen ubetalte regninger, og selv om vi ennå ikke er helt rå på det økonomiske, så hadde jeg god tro på fremtiden for Wood Leangen. Derfor ble det et skikkelig sjokk da bobestyrer tok kontakt i dag og fortalte om konkursåpningen, sier Adrian Løvold.

Han vil nå forsøke å skaffe seg full oversikt over hva som har skjedd, hvor eventuelle varsler er blitt sendt, og hvem som kan ha gjort feil. Men han frykter at det både kan ta lang tid og bli kostbart å få til en gjenåpning av Wood-restauranten på Sirkus Shopping. I verste fall kan tvangsoppløsningen som er påbegynt bety kroken på døra for pizza-restauranten.

Adrian Løvold er kjent som en sterk konkurransekokk, fra deltakelse som commis i Bocuse d’Or i 2009 til NM-finaler i Norge. Han har jobbet internasjonalt som kokk ved stjernerestauranter som Matbaren i Stockholm, French Laundry i California og Geranium i København, i tillegg til ved Bagatelle i Oslo. Løvold var også medeier i Sabrura-kjeden før han i 2018 startet Wood-restaurantene.

Bobestyrer, advokat Ronald Eriksen Brevik i advokatfirma Bjerkan Stav, har så langt ikke besvart henvendelser fra VinPuls. Saken kan derfor bli oppdatert om det fremkommer nye opplysninger.