Slapp av, det blir ingen Polstreik!

Mange medier skriver at det kan gå mot polstreik. Det stemmer ikke! Det korrekte er at organiserte transportarbeidere hos en av leverandørene kan bli rammet av streik. Men det er en leverandør (Vectura) som allerede har store problemer med å levere bestilte varer til Vinmonopolet.

Av Ulf Dalheim, publisert 8. desember 2020

Det er altså produkter som distribueres av Vectura som kan komme til å mangle i Vinmonopolets hyller opp mot jul, dersom streiken blir langvarig.

OPPDATERING: Partene i meklingen i vin- og brennevinsbransjen ble like over midnatt natt til onsdag 9 desember enige om årets lønnsoppgjør. Vectura og Arcus kan dermed forsette produksjon og leveringer som før.

Men det er flere andre distributører som også leverer til Vinmonopolet, bl.a. Skanlog, Cuveco og Altus, så svært mange av importørene vil få sine produkter levert som vanlig. Så fortvil ikke, det blir både vin og brennevin å få kjøpt til jul!

Det er nærmere 200 medlemmer av LO-forbundene NNN og NHO Mat og Drikke som kan komme til å gå ut i streik dersom ikke meglingen, som har frist til midnatt tirsdag, fører frem. Disse jobber i Arcus og i den Arcus-eide logistikkorganisasjonen Vectura, altså de som leverer varer til Vinmonopolet.

 Som mange vinkjøpere har erfart det siste året, har nettopp Vectura hatt store leveringsproblemer over lengre tid. Det har ført til at mange som har bestilt viner fra bestillingsutvalget ikke har fått vinene, selv om de beviselig er på lager hos Vectura.

Distributøren har rett og slett unnlatt å levere såkalte «plukkvarer», altså bestillinger hvor ordren har vært på en eller få flasker. Med den følge at Vinmonopolet har annullert ordrene.