Slutt for Folk & Fe

Nok en restaurant i Trondheim har stengt dørene som følge av korona-pandemien. Åtte år etter åpningen på Nedre Bakklandet, har Folk & Fe varslet at de ikke gjenåpner etter nedstengingen 13. mars.

Folk & Fe åpnet i 2012 i lokalene som nå huser vin- og ølbaren NB 6 på adressen Nedre Bakklandet 6. Da Bryggen Asian Cooking lenger opp på Bakklandet stengte, flyttet de over til disse lokalene på Øvre Bakklandet 66 ved Bybroa. Underveis åpnet de også Land & Strand på Grillstad. Nå er begge stedene historie.

Det er på Facebook-sidene til Folk & Fe at beskjeden om at de gir opp er lagt ut i ettermiddag. Der skriver de: Dessverre har vi dårlige nyheter å komme med til dere i dag. Som en følge av koronaviruset har vi kommet frem til at det er best å si farvel til Folk og Fe. Vi er utrolig lei oss for det, men samtidig superglad for alle gode minner vi har skapt sammen med dere, våre kjære gjester. Beklager de ulemper dette måtte få for dere som har bestilt bord hos oss i tiden framover. Takk for alt!

I følge regnskapstall innhentet hos proff.no har Folk & Fe kun hatt overskudd i 2016. Siste innsendte regnskap til Brønnøysundsregistrene er fra 2018. Da hadde restauranten 7,5 millioner kroner i inntekter, og et resultat før skatt på minus 588 000 kroner. Året før (i 2017) var omsetningen 10,9 millioner kroner, med et negativt resultat på minus 680 000 kroner. I 2018 ble det oppgitt at restauranten hadde tolv ansatte.

De opprinnelige gründene bak Folk & Fe og Land & Strand har underveis trukket seg ut. Ifølge proff.no var selskapet nå eid av Anders E. Kristiansen, som også står bak vin- og ølbaren NB 6.

Tidligere i vår har både Tregården på Persaunet og Atelier i Thomas Angells gate stengt dørene som følge av koronakrisen.