Smakfullt og enkelt – dermed pasta!

Røst Teaterbistro er “Månedens restaurant” her på vinpuls.no. Hver fredag i mars vil kjøkkensjef Mette Beate Evensen og hennes team ved Røst servere deg tips på supergode middagsretter.

Første rett er en pasta med blåskjellsmørsaus. Lekkert, enkelt, delikat, smakfullt, fristende og ikke minst -godt!

Mette Beate Evensen er ingen hvem som helst i restaurant-Norge. Hun hadde sin læretid på ærverdige Britannia, og dro deretter ut for å høste erfaring på kjente Oslo-restauranter som Lofoten fiskerestaurant, Ylajali og Maaemo (Norges første og eneste restaurant med tre Michelin-stjerner) før hun vendte nesen hjem igjen.

Høsten 2015 var hun tilbake i Trondheim hvor hun sammen med samboer Martin Hovdal (souschef på Røst Teaterbistro) fikk ansvaret for maten på nyetableringen Røst Teaterbistro.

Da Adresseavisen delte ut sine UT-Awards tidligere i år ble Røst teaterbistro kåret til “Årets restaurant” i Trondheim. Da er det bare rett og rimelig at Mette Beate & Co blir “Månedens restaurant” her på vinpuls.no.

Siden kokkene er på pastagroovet, har jeg plukket frem en italiensk hvitvin til denne retten. Valget falt på La Cappucina Monte Stelle Soave Classico 2016 (varenr. 7616801, kr. 123,90 i basisutvalget).

La Cappucina Monte Stelle Soave Classico 2016.

Dette er en vin fra Veneto-regionen og er laget på druene garganega (95%) og trebbiano (5%). Den er lett aromatisk med et fint preg av moden gul frukt, eple, blomst, urter og sitrus, hint av nøtter. En rimelig, men god vin som passer utmerket til sjømat og fiskeretter.

Tessari-familien som eier Azienda Agricola La Cappucina i nærheten av landsbyen Costalunga di Monteforte d-Alpone har historie tilbake til 1890, men er mest kjent som pionerer innen organisk dyrking i Veneto/Soave, ettersom eiendommen ble sertifisert så tidlig som i 1985. Navnet La Cappucina stammer fra et nydelig lite 1600-talls kapell på eiendommen.

Dette er en vin som vil gå utmerket til den herlige blåskjellsmørsauspastaen som Røst Teaterbistro her gir deg:

Pasta med blåskjellsmørsaus
(til 4 personer)

Pasta
600 gram mel
1 teskje salt
2 stk eggeplommer
1 stk egg
2 spiseskjeer olje

Bland sammen alle ingrediensene på hurtighakker (eller for hånd).
Den skal være myk og sidig.
Kjevle ca 2 mm tykk og kutt i strimler. Eller bruk pastamaskin.
Hvis det blir for mye pasta, kan du tørke den og spare til senere.

Kok pastaen i vann med salt i 2-5 minutter. Sil av og ha på en klatt med smør,

Blåskjellsmørsaus
1 dl blåskjellkraft
400 gram smør

Kokk opp blåskjellkraft. Sett til side og rør inn en og en spiseskje med smør i gangen til den tykner.
Smak til med sitron.

Syltet gresskar
1 stk liten bottlebneck gresskar
3 dl vann
1 dl edikk
1 dl sukker

Skjær gresskar i tynne strimbler.
Kok opp vann, eddikk og sukker og trekk gresskaret.

Gresskarkjerner