Snart kommer det mer Il Mimo

40 000 flasker av rosévinen Il Mimo 2019, som hele Norge tilsynelatende jaktet på fredag 8.mai, ble utsolgt på rekordtid. Nå melder importøren at det kommer 15 000 ekstra flasker inn til Norge mot slutten av måneden. Og at du allerede nå kan be om å bi varslet når flaskene er ankommet lager.

Av Ulf Dalheim, publisert tirsdag 20.mai 2020

I tillegg til de vanlige 15 000 flaskene som kommer, slippes det også 84 nye dobbeltmagnumer. Denne flaskestørrelsen ble tappet for første gang i år, og kun for det norske markedet. Dette var det åpenbart stor interesse for, ettersom de 120 dobbeltmagnumene som ble lansert på slippdagen forsvant nesten umiddelbart, melder importøren Moestue Grape Selections i en pressemelding.

For å være sikker på å få beskjed så snart vinen igjen er klar for bestilling kan privatkunder logge seg inn på Il Mimo-produktsiden hos Vinmonopolet.no og klikke på “Send meg en e-post hvis varen blir tilgjengelig”.

Fikk inn bestilling på 55 000 flasker

Hypen rundt Il Mimo tok altså nye høyder dette året. Lageret ble tømt lenge før alle Vinmonopol-butikkene hadde fått bestilt det de ønsket seg. Vinmonopolet rapporterer at de fikk inn ordrer på totalt 55 000 flasker denne dagen.

Det var rett og slett ville tilstander i kongeriket da Il Mimo 2019 ble lansert på Vinmonopolet fredag 8. mai. Aldri før har det kommet inn så mange ordrer til Vinmonopolet på en formiddag – og det skyldtes i all hovedsak én eneste vin.

Les også: Dette var nyhetene i basis fredag 8.mai

Første gang som BU-vin

For første gang på mange år ble Il Mimo sluppet i bestillingsutvalget på lik linje med alle andre nye produkter. Dette var det på forhånd knyttet en viss spenning til, ettersom denne vinen i en årrekke sørget for å tvinge Vinmonopolets nettbutikk i knestående under maislippet hvert eneste år som følge av den enorme etterspørselen.

Og kaotiske tilstander ble det også i år. Mengden ordrer som kom inn fredag 8. mai 2020 var den desidert største i Vinmonopolets historie, og køordningen måtte utsettes med flere timer for at nettbutikken ikke skulle krasje.

Mange fikk utsolgt-melding

Den store nedsmeltingen ble imidlertid unngått, men det hele gikk nok ikke helt som planlagt, ettersom flere privatkunder som bestilte før kl. 12.00 (dvs. før Vinmonopol-butikkene hadde anledning til å legge inn sine bestillinger) likevel fikk utsolgtmelding senere på dagen. Men nå får de altså en ny sjanse.