Solera Norge vant Gress-kontrakt verdt 275 millioner kroner

Kampen om en av Norges største kontrakter innen vin er avgjort. Solera Norge er valgt som leverandør av viner til innkjøpssammenslutningen Gress Gruppen. Gress omfatter mange av de største hotellkjedene i Norge. Som vinner av anbudskonkurransen vil Solera Norge stå for leveranser til Gress Gruppen fra 1. februar 2024. Avtalen er verdsatt til rundt 275 millioner kroner. Blant hotellene som inngår i Gress Gruppen er Grand Hotel i Oslo.

Av Ulf Dalheim, publisert 15. desember 2023

Solera Norge har en ambisjon om å være det foretrukne valget for kunder og partnere i Norge, ikke minst en kunde som Gress Gruppen som tilbyr Norges beste markedstilgang og den bredeste og mest attraktive vin- og drikkevareporteføljen til det norske HoReCa-markedet. Derfor var det viktig for Solera å vinne denne kontrakten.

–I sterk konkurranse med andre aktører i bransjen har vi sikret oss Norges største kjedeavtale på vin og musserende vin, sier Ottar Ferstad, kjededirektør uteliv hos Solera Norge i en pressemelding.

Har samarbeidet med Gress gjennom en årrekke før

Han uttaler videre: –Samarbeidsavtalen med Gress Gruppen er i tråd med vår overordnede strategi. Vi har samarbeidet med Gress Gruppen i en årrekke. De har tro på oss og våre ambisjoner. Med denne nye, langsiktige avtalen er jeg sikker på at vi sammen kan skape enda mer verdi og muligheter for våre kunder, sier Ferstad.

Avtalen innbefatter følgende kjeder med alkoholservering i Norge: Scandic Hotels, Radisson Hotel Group, Hurtigruten, Bitastad, Compass Group, Heimr Collection, Gate Gourmet, Norlandia Hotel Group og O`Learys.

–Vi er begeistret over å signere en ny samarbeidsavtale med Solera Norge, sier Marcus Ertl, Procurement Manager i Gress Gruppen.

–Samlet har vinselskapene i Solera Norge en av de største vinporteføljene i landet. Deres omfattende portefølje og meget kompetente salgsapparat sikrer at vi både får god kompetanseoverføring til våre ansatte og et godt og riktig utvalg av vin og musserende å tilby våre gjester, sier Ertl.