Søstrene og Raus satser på Aker Brygge

Restauranten Søstrene Karlsen og utestedet Raus i Trondheim samarbeider nå om etableringen av et nytt restaurant- og barkonsept på et meget sentralt sted i Oslo. Prosjektet Marlow Oslo, med undertittel «Contemporary American Restaurant & Bar», har adresse på Bryggetorget 6 på Aker Brygge. Lokalene der er under ombygging. Planlagt åpning er i løpet av sommeren. I disse dager annonserer de etter kokk, servitør, bartender og runner.

Av Ulf Dalheim, publisert 22. mai 2021

Nina Cathrine Karlsen fra Søstrene og Stian Marcelius Braseth fra Raus står som kontaktpersoner i stillingsannonsene som er lagt ut på de to respektives Facebook-profiler. Marlow har også egen Facebook- og nettside. Det var nidaros.no som først omtalte nyetableringen.

I forbindelse med at de nå søker etter ansatte til sitt nye utested i Oslo, skriver Stian Braseth på sin Facebook-siden at de kommer med «et rått konsept som vi har jobbet lenge med og som vi gleder oss til å dele med dere».

Nina Cathrine Karlsen (t.v.) og Stian Marcelius Braseth er sentrale personer når Søstrene Karlsen og Raus i Trondheim satser sammen i Oslo med restaurant- og barkonseptet Marlow. Foto av Karlsen: UD. Logo og Braseth-bilde hentet fra Facebook.

Fem eiere registrert for Marlow AS

Det er allerede registrert et aksjeselskap under navnet Marlow AS med adresse Bryggetorget 6 i Oslo. Der er Stian Braseth gjennom sitt selskap Marcelius AS største eier med 36,4 prosent. Søstrene Karlsen AS, som har Nina Cathrine Karlsen og Tom Myrslo som eiere, har en aksjepost på 29,4 prosent i Marlow AS, mens Nina Cathrine Karlsen alene gjennom NCK Holding eier 20,5 prosent.

De to siste eierne i Marlow AS er Raus-folka Jørgen Dons gjennom selskapet Flytende AS og Lasse Sjaastad gjennom selskapet Sjaa AS. Begge har 6,8 prosent i Marlow AS. Totalt er selskapet registret med en aksjekapital på drøyt 3,5 millioner kroner.

Full oppussing på gang i Oslo

Dette er deler av restaurantrekken ved Bryggetorget på Aker Brygge, der Søstrene Karlsen og Raus skal åpne sitt samarbeidsprosjekt Marlow AS. Foto: Skjermdump fra Google streetview

Stian Marcelius Braseth er oppført som både daglig leder og styreleder i Marlow AS, som ble stiftet og registrert i Brønnøysundregistrene alt i september/oktober i fjor. Nina Cathrine Karlsen og Andreas Ervik er oppført som styremedlemmer.

Lokalene på Bryggetorget 6 på Aker Brygge har en svært bra beliggenhet med stor uteservering rundt «torget» senralt i Oslos hytteste bydel. Naboer på Bryggetorget vil være Kaffebrenneriet, Entrecôte by Trancher, Eataly og El Camino. Rapporter fra Oslo sier at det nå er full aktivitet med oppussing i tidligere Sorgenfri Cafe, så det kan tyde på at det er disse lokalene Marlow i løpte av sommeren skal flytte inn i.

Vil fortelle mer når åpningsdato er klar

VinPuls har vært i kontakt med både Nina Cathrine Karlsen og Stian Marcelius Braseth om det nye utestedet de skal åpne på Aker Brygge. Begge henviser til at de vil vente med media/presse til de vet åpningsdato for nyetableringen i Oslo.

-Vi jobber på spreng og vil ha det litt mer klart når vi åpner og hva vi har på menyen før vi uttaler oss, forklarer Nina Cathrine Karlsen. Hun er mest kjent som driver av populære Søstrene Karlsen på Solsiden, men er også involvert på eiersiden både ved Kalas & Canasta og Rive Gauche på Bakklandet.