Speilsalen-duo gjenforenes i Mati

Først sluttet mesterkokk Christopher W. Davidsen i Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotel i mars i år. Noen måneder senere, i juni, kunne VinPuls fortelle at også hans første hovmester, vindirektør Henrik Dahl Jahnsen, skulle forlate Britannia. Begge var da hemmelighetsfulle om hva de ville starte med. Nå kan VinPuls røpe at de to blir gjenforent i det nyetablerte selskapet Mati, som er eid av nettopp Davidsen og eiendomsinvestor Karl Johan Kopreitan. Der kommer Dahl Jahnsen til å få en sentral rolle med vin. Mati skal etter planen satse på forskjellige konsepter innen serveringsbransjen.

Av Ulf Dalheim, publisert 14. september 2023

Det nærmer seg avduking av det første restaurantkonseptet for tidligere Speilsalen-sjef Christopher W. Davidsen og hans nye samarbeidspartner, eier av Trym Eiendom, Karl Johan Kopreitan. Og nå er det klart at tidligere vindirektør ved Britannia Hotel, mangeårig Norgesmester for vinkelnere, Henrik Dahl Jahnsen, blir medlem av teamet i selskapet Mati.

Skal utvikle forskjellige konsepter
Henrik Dahl Jahnsen (t.v.) og Christopher W. Davidsen skal begynne å jobbe sammen igjen – i det nye serveringsselskapet Mati.

Mati er et helt nytt selskap eid 50/50 prosent av Davidsen og eiendomsinvestor Karl Johan Kopreitan. Etter planer de tidligere har røpet, skal Mati over tid åpne forskjellige konsepter innen serveringsbransjen i Trondheim.

Mesterkokk Christopher W. Davidsen sluttet overraskende i Speilsalen denne våren. Da forklarte han at han etter nærmere fem år på Britannia Hotel hadde lyst til å gjøre noe på egen hånd. Så ble det tidligere i høst avslørt at han hadde fått med seg eieren av Trym Eiendom, Karl Johan Kopreitan, i et helt nytt selskap som var kalt Mati AS.

Louiselyst gård og Rosendal Teater

Kopreitan er ikke ukjent med restaurant- og serveringsbransjen. Han var med som fødselshjelper da Renée Fagerhøi i 2016 etablerte Bula Bistro i en av hans bygårder i Trondheim sentrum.

Kopreitan er også medeier i lystgården Louiselyst på Leangen, hvor han har hatt ønske om og også har utarbeidet konkrete planer for å bygge ut eiendommen med både en fine dining-restaurant og et boutiquehotell. Ved Louiselyst er også Realinvest inne på eiersiden. I tillegg har Kopreitan som eier vært aktiv rundt utvidelsen av Rosendal Teater.

Har vunnet vinkelner-NM fem ganger

VinPuls har fått bekreftet at Henrik Dahl Jahnsen nå skal begynne å jobbe sammen med Christopher W. Davidsen igjen i hans nysatsning. Dahl Jahnsen startet som nettopp vinansvarlig i i teamet til Davidsen i Speilsalen da han flyttet til Trondheim og Britannia fra Kristiansand, hvor han i mange år hadde jobbet ved Bølgen & Moi.

Som vinkelner har Henrik Dahl Jahnsen vunnet NM for vinkelnere hele fem ganger. Da han gikk til topps i NM-finalen arrangert på nettopp Britannia Hotel i 2021, ble han han historisk. Før NM sto nemlig både Henrik Dahl Jahnsen og Robert Lie med fire seire hver. Med seieren ble han den eneste med fem NM-titler.

Ifølge Adresseavisen skal Davidsen og Dahl Jahnsen samarbeide igjen om en restaurant kalt Tollbua, i den gamle Tollboden på Brattøra. Restauranten vil åpne i februar neste år.