Speilsalen får kaviarbar

Speilsalen på Britannia tar grep for å heve stjernestatusen ytterligere. I løpet av en sommerstengt julimåned bygger man både kaviar- og champagnebar samt dessertstasjon, begge bemannet med kokker. Det melder Britannia hotel på sin egen nettside.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. juni 2020

Ifølge meldingen i The Collector, Britannias eget magasin, gleder stjernekokk Christopher Davidsen seg til å videreutvikle Speilsalen etter sommerferien:

-Etter et fantastisk første år i Speilsalen, som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden, ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen.

Kaviarbar og dessertstasjon

Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker, der den ene er en egen kaviarbar. Der vil gjestene tilbys eksklusiv kaviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene.  

-Vi føler at vi kan bli enda bedre, og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Michelin-stjernen var en fantastisk anerkjennelse, og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan dra det. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre, så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløse på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte, uttaler Davidsen i The Collector.

Får også nytt vinrom

Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, skal tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vinkjennere:

-Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten, og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassadør og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske. Uten å røpe for mye kan jeg love en restaurantopplevelse utenom det vanlige, uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen. 

Vil ha flere internasjonale gjester

Britannias restaurantdirektør Ida Dønheim ser utviklingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim:

-Britannia har seks spennende mat- og drikkekonsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikkeopplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover, sier Dønheim.