Spesialslipp først på nett

Vinmonopolet innfører en ny og midlertidig ordning for å gjennomføre slipp i Spesialutvalget. Nå vil vinene bli sluppet på Polets nettside en uke før de blir å finne i butikkene.

På grunn av korona-situasjonene valgte Vinmonopolet å utsette vårens planlagte slipp i Spesialutvalget. Store køer og mange om beinet for godbitene var uforenlig med FHIs råd til befolkningen om å holde avstand for å bremse spredningen av covid-19. Vi har jo alle sett køene som har vært ved enkelte spesialslipp, spesielt for Burgund og Bordeaux.

Vinmonopolet har nå laget en ny, midlertidig modell for hvordan slippene i Spesialutvalget gjennomføres i perioden der det oppfordres til sosial distansering. Det blir nye slippdatoer for alle de planlagte spesialslippene denne våren og sommeren.

Kanskje ordningen bør bli permanent?

Kundene har ofte stått timesvis i kø for å sikre seg godbiter på spesialslippene. Nå kan de istedet sitt i kø på nettet. Her bilde fra et tidligere spesialslipp på Valentinlyst i Trondheim. Foto: UD


Og vinene blir altså først tilgjengelig på vinmonopolet.no med salgsstart kl. kl. 08:00, med køordning. Salgsstart i butikkene vil være ved butikkenes åpningstid. Mange vil nok mene at dette er en ordning som godt kan gjøres permanent. Da vil alle over hele landet ha de samme sjansene til å skaffe seg spesielt attraktive viner.

I en pressemelding fra Vinmonopolet heter det at «alle varer i Spesialutvalget vil bli gjort tilgjengelig på vinmonopolet.no i en periode på en uke før butikkene fysisk starter salg av varene i hyllene. I denne uken vil alle produkter på slippet være tilgjengelig for bestilling gjennom vinmonopolet.no».

Dette gjelder produkter som er merket På lager for levering på post/dør og alle produkter som befinner seg fysisk i de forskjellige spesialbutikkene. Varepartiene merket Post/På dør kan kun bestilles for levering til postkontor, post-i-butikk eller for hjemlevering.


Kjøp kun mulig på Polets nettside

Dette er de nye datoene for spesialslippvinene denne våren.


I pressemeldingen heter det videre:

«Partiene som befinner seg i spesialbutikkene kan på slippdato bestilles på vinmonopolet.no for avhenting i den aktuelle butikken. Om en kunde bestiller produkter for henting i en av spesialbutikkene, kan de bestilte varene hentes etter at kunden har mottatt SMS om at varene er klare for utlevering. Utlevering kan skje så snart en slik SMS er mottatt. Vi oppfordrer kunder til å hente de forhåndsbestilte produktene på tidspunkter med lite trafikk i butikkene.

De sju første dagene av slippet vil det ikke være mulig å møte i butikk for å kjøpe produktene uten forhåndsbestilling på vinmonopolet.no og mottatt SMS. Av hensyn til sosial distansering vil det heller ikke være mulig å foreta bestillinger i butikk.

Først en uke etter slippdato vil Vinmonopolet åpne for muligheten til å kjøpe de resterende produktene direkte i butikk.

Ingen av varepartiene kan sendes til andre vinmonopolbutikker. Vi gjør oppmerksom på at enkelte spesielt ettertraktede varelinjer vil bli holdt tilbake for fysisk lansering i butikk på et senere tidspunkt med normal salgssituasjon.

En lanseringsliste med slippets innhold vil som vanlig bli publisert på vinmonopolet.no».