TEST2

Spontan-Oskar til Frati Gruppen

Medgründer og daglig leder ved Spontan Vinbar i Trondheim bytter etter sommeren beite og blir ansvarlig for vin og drikke i Frati Gruppen. Dermed har Frati-eier Michael Minervini på kort tid hentet tre sentale utelivsaktører inn i konsernet sitt.

Av Ulf Dalheim, publisert 28. januar 2021

Fra nyttår gikk kjøkkensjefene fra Røst Teaterbistro, Martin Julius Hovdal og Mette Julius Evensen, inn som medeiere i Le Bistro i Munkegata. Fra 1. august vil Oskar Sköld altså følge etter inn i Frati Gruppen. Alle tre var opprinnelig inne på eiersiden i Spontan Vinbar, sammen med Hegstad og Blakstad.

Begynner i Frati Gruppen etter sommeren

-Det er langt frem i tid, så jeg synes egentlig ikke det er så mye å skrive om nå. Det er ikke helt definert hva jeg skal jobbe med i Frati Gruppen, men jeg kan bekrefte at jeg skal begynne der over sommeren. Men først nå er jeg opptatt av gjenåpningen av Spontan Vinbar etter koronanedstengningen, sier Oskar Sköld til VinPuls.

Han sier at det lå i kortene at han etter noen år ved Spontan kunne komme til å gå videre. Vanligvis er jo utebransjen et sted hvor mange søker nye utfordringer etter noen år på ett sted, så Oskar synes drøye tre år ved Spontan egentlig er uvant til ham å være.

-Jeg har alltid hatt en god relasjon til Michael Minervini. Jeg har sett opp til ham og vært imponert over det han har fått til. Så har det vært en prosess dette, jeg vet ikke helt hvem som startet den, men det endte altså opp i at jeg etter hvert kommer inn i Frati Gruppen. Akkurat nå, når alt er satt på vent, vet jeg ikke helt hvordan alt blir, men tanken er at jeg skal jobbe med vinprofilen i hele konsernet, forteller Oskar.

Ansvar for drikkekart og vinprofilene

Frati Gruppen er blitt et stort konsern, både når det gjelder omsetning, antall ansatte og steder, med restauranter som Frati, Le Bistro, Hevd, Una Pizzeria, Øx, Ai Suma og Banksalen i porteføljen.

-Jeg vil få et overordnet ansvar for vin- og drikkeprofilen ved alle restaurantene, sammen med de som jobber på de forskjellige utestedene. Det er mange kompetente folk på plass allerede, men jeg skal hjelpe de ansvarlige med å bygge en vin- og drikkeprofil på de ulike plassene. Koordinere og og forankre dette med de som allerede har ansvaret på hvert sted. Frati Gruppen ønsker å utvide tilbudet til gjestene, både ha større bredde og større dybde. Og jeg synes jo det er gøy å bygge vinkart! I tillegg skal jeg drive med intern opplæring og også arrangere diverse events. Det vil bli stort fokus på opplevelser, sier Oskar.

Og understreker igjen at fokus nå fortsatt ligger 100 prosent på driften av Spontan. Og Spontan Vinbar er i en prosess med å finne en erstatter for Oskar, så dette vil ikke ha noen konsekvenser for Spontans videre drift. I tillegg er Birk Torp fra To Tom og Kjøkken klar for jobb som sommelier på Spontan fra 1. februar.

-Vi åpner Spontan igjen torsdag 28. januar, og vil ha åpent torsdag til søndag fremover, understreker Oskar Sköld.