Steam opp selskapslivet!

Ukens rett her på VinPuls-sidene kan du servere både på Morsdagen eller til Valentinsdagen. Og så har jeg plukket ut en riktig så god vin til!

Hver fredag serverer VinPuls deg mat- og drikketips hvor noen av Norges beste kokker gir deg rettledning og inspirasjon. Denne måneden er det kjøkkensjef Håkon Solbakk og soussjef Hans Erik Olsen ved NordØst Food & Cocktails på Solsiden som loser deg frem til en rett som er en mesterkokk som deg verdig.

Imponer kjæreste eller venner med steambuns og crispy duck. Det er faktisk enklere enn du tror å imponere med kokekunnskaper, spesielt når du får hjelp av de beste i bransjen!

Fra “verdens beste kooperativ”

Vinen til er også en riktig godbit:
Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo 2016 (varenr. 4520801, kr. 219,90 i basisutvalget).

Jada, jeg er enig i at over 200 kroner  er det ikke alltid nødvendig å betale for en vin. Men det er noe spesielt både med morsdag og Valentinsdag. Jeg tror den/de skal dele vinen med er verdt det!

Produsenten Produttori del Barbaresco eier vinmarker i de beste parsellene i Barbaresco, og er spesialist på nebbiolo-druen. Winemaker Aldo Vacca er en entusiastisk ambassadør for Barbaresco, og har siden han bestyrer “verdens beste kooperativ” druer fra rundt 50 bønder å velge mellom. Resultatet her er en flott, fruktig, stram og tiltalende vin med milde tanniner (går godt mot andekjøttet), tydelig rødbærfrukt, med hint av tørkede bær, blomster, urter og krydder.

Best resultat når du gjør det selv

Både steambuns og crispy duck kan du få kjøpt tilnærmet ferdiglagret i matbutikkene. Men det beste resultatet får du når du gjør ting selv. Dessuten gjør det noe med godfølelsen også å vite at du mestrer dette.

Så sett i gang!

Steambuns og crisy duck, ikke så vanskelitg som du kanskje tror. Foto: NordØst

Steambuns med crispy duck og hoysinsaus

(oppskrift til 5 personer)

Steambuns:
515 g red lotus dumplingmel eller vanlig hvetemel
245 g vann
6 g salt
75 g sukker
½ ts bakepulver
40 g solsikkeolje
25 g gjær

1. Rør sammen gjær, litt sukker og vann i et målebeger eller et glass. La blandingen stå i 5 minutter.
2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Hell gjærblandingen i bollen med mel og elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet, ca. 5 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok. Trekk plast over bollen og hev deigen til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
3. Del deigen opp i emner på 30 gram, og trill emnene til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd brett, trekk over plast og hev bollene i 20 minutter.
4. Gni benken med noen dråper olje og kjevle bollene ut til små ovale leiver, ca. 15 cm. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er dekket av plast, så de ikke tørker på overflaten. Pensle den ene halvdelen av ovalen, fold den andre halvparten over, og sett bollen over på et bakepapirkledd bambussteamer. Ikke klem dem sammen. Dekk med plastfolie/lokk, og hev til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
5. Damp bollene i steameren over en kjele med kokende vann i 10min.

Crispy duck:
400 g revet andeconfit
2 dl solsikkeolje
1 stk agurk i staver
1 pk vårløk finkuttet
2 glass hoy sin-saus

1. Stek andeconfit i en stor stekepanne med solsikkeoljen på middels varme til du ser kjøttet begynner å bli gylden og sprøtt. Snu så kjøtte på andre siden og gjør det samme.
2. Ta en ny dampet steam bun og fyll med vårløk, agurk hoy sin saus og topp det hele med sprø and.
3. Steambuns kan også dampes opp igjen. Og spisses igjen seinere. De kan til og med fryses inn så lenge de er dampet på forhånd.