Stolt vil hente inn 2,6 millioner

Stolt bryggeri i Stjørdal vil hente inn nærmere 2,6 millioner kroner gjennom en aksjeutvidelse arrangert av Folkeinvest.no. Totalt 80 000 aksjer blir i dag lagt ut i aksjeemisjonen. Bakgrunnen er at bryggeriet har store planer for vekst i årene fremover.

Av Ulf Dalheim, publisert 27. januar 2021

Stolt bryggeri oppsto i mars 2018, etter at trioen Mikael Slettedal, Reidar Herre og Ola Hjelseng tok over lokalene etter Stjørdalsbryggeriet på Hjelseng gård i Stjørdal. Her har bryggeriet både produksjonslokaler og lokaler for å avvikle arrangementer. Mikael Slettedal er daglig leder og brygger på heltid i bryggeriet.

Lokale råvarer og leverandører viktig

Mikael Slettedal og Stolt bryggeri er opptatt av lokale tradisjoner og bruk av kortreiste råvarer: Foto: UD

Bryggeriet påpeker i presentasjonen på folkeinvest.no at bruk av lokale råvarer og leverandører med historie er viktig for virksomheten.

Stolt leverer kornrester etter bryggingen som dyrefor til Kindseth gård, og bruker brød fra Eidum gårdsbakeri og snålagurker fra Viken gartneri i bryggingen. Malten kommer fra Bonsak gårdsmalteri på Skogn. Etikettene lages av Headspin og trykkes av Skipnes.

Stolt har hatt god suksess med mange av sine øl. De finnes i butikker i kjedene Coop, Rema 1000 og flere av Norgesgruppens butikker, i tillegg til sterkøl på Vinmonopolet.

Også internasjonalt er øl brygget av Stolt lagt merke til. Ølet «Røyklagt» fikk gullmedalje i Barcelona Beer Challenge. Det har dessuten fått merkelappen «Norsk spesialitet».

“Hever lista et hakk hver gang”

Om sine planer for fremtiden skriver Stolt i aksjepresentasjonen:

-Vi skal fortsette arbeidet med å få flere til å oppdage gledene ved spesial-øl. Vi gjør ikke det med å tro at det beste ølet er brygget, men med å heve lista et hakk hver gang. Bryggeriet er ungt, fortsatt i utvikling og det er i denne fasen vi har funnet oss selv og kan gå med selvtillit inn i fremtiden. Vi skal bruke våre erfaringer, vår merkevare og våre ambassadører til å bygge et solid trøndersk bryggeri med et rotfeste i det lokale. Våre ambisjoner ligger i å etablere et bryggeri som produserer øl av høy kvalitet med gode resultater og stabile økonomisk vekst. Et bryggeri regionen kan være Stolt av!

Totalt 80 000 aksjer a kr. 32,20 legges ut i aksjeemisjonen. Det vil gi totalt 2 576 000 kroner i ny kapital hvis alle aksjene blir solgt.