Stor matglede i Trondheim

Det kan gå mot trøndersk storeslem i kampen om å bli «Årets Matgledebedrift». Både Scandic Nidelven Hotel, To Rom og Kjøkken samt cateringbedriftene De 3 Stuer og Hegstad & Blakstad er alle i semifinalen av «Årets matgledebedrift» 2019 – i regi Tine.

Kåringen av Årets Matgledebedrift 2019 skjer i forbindelse med Ostens Dag i Oslo 24. oktober 2019. Finalistene inviteres inn til Oslo på dette arrangementet, skriver nettsiden horecanytt.no.

I fjor var vinneren De 3 Stuer Trondheim innovasjonssenter. På bildet over ser vi kjøkkensjef Anika Aspvik samamen med Ørjan Johannessen (t.v.) og Pål Jetmundsen. Foto: Brita Unnerud

Dette legger juryen vekt på:

Fra juryens kriterier for bedømming heter det: «Vinneren kåres ut fra den innsats som gjøres for å spre matglede til gjestene gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter. Vi legger spesielt vekt på TINEs produkter, samt den innsats som fremmes gjennom innovasjon, nytenkning og kreativitet hver dag for å spre matglede»

Juryen består av gullvinner fra Bocuse d’Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, og fra TINE Partner Servering: sjef kundeutvikling Kenneth Myklebust, kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen og konkurranseansvarlig Brita Unnerud.

Premiene er som følger:
1. plass: Matfaglig tur til konkurransen Bocuse d’Or Europe i Tallinn i Estland for to personer.
2. plass: Matfaglig tur til Bekkjarvik Gjestgiveri og mesterkokk Ørjan Johannessen for to personer.
3. plass: Matfaglig tur til Britannia Hotel og mesterkokk Christopher W. Davidsen i Trondheim for to personer.

Her er et eksempel på hva Hegstad & Blakstad serverer i sine kantiner. Maten vi leverer er noe annet enn det du vanligvis forbinder med ord som «catering», «kantine» og «møtemat», sier de på sine egen nettsider. Og fortsetter: Kompromissløs kvalitetsmat – det er hva vi i Hegstad Blakstad brenner for.

Dette er semifinalistene i 2019:

Fazer Food Services avd. Vedal, Oslo
Restaurant 2 Rom og Kjøkken, Trondheim
Restaurant Kokkekollektivet, Halden
Drømmehagen barnehage, Frekhaug
Hegstad & Blakstad Abels Hus, Trondheim
Scandic Hotel Nidelven, Trondheim
Valdres Lokalmedisinske Senter, Fagernes
Ullerud sentralkjøkken, Drøbak
Hjertet kafè Sykehuset Østfold Kalnes, Sarpsborg
De 3 stuer avd. Verftsgata, Trondheim
4Service avd. Diagonale, Oslo
4Service avd. Dronning Mauds gate, Oslo
Sodexo avd. DNB personalrestaurant, Oslo
De 3 stuer avd. Oslo Atrium, Oslo