Suksess med “hemmelig” ølpakke

Gulating Ølutsalg i Byhaven startet i mars med noe de kaller «Månedens forundringspakke». Kjøpmann og ølekspert Tommy Holen Helland setter hver måned sammen en pakke med enten åtte eller 15 forskjellige øl som pakkes og kjøres ut til dem som abonnerer på tilbudet. Etterspørselen har økt jevnt siden starten, og i disse dager pakker Tommy den hemmelige pakken for mai.

Av Ulf Dalheim, publisert 6. mai 2021

-Jeg hadde lyst til å gi noe ekstra til kundene mine. Derfor fant jeg på dette med «forundringspakke». De som bestiller vil få enten åtte eller femten spesielt utvalgte øl levert på døra rundt den 15. i hver måned. I tillegg til å plukke ut de ulike ølene, skriver jeg også om bryggeriet bak det utvalgte ølet og om øltypen, samt kommer med forslag om hva slags mat de ulike ølene kan passe til, forteller Tommy Holen Helland.

Minst ett øl i hver månedspakke er en nyhet på markedet. Men det strømmer på med ølnyheter i Gulating-butikkene hele tiden, så i forundringspakken med femten øl, kan det gjerne bli 2-3 nye lanseringer i en og samme måned. Her får man altså, I tillegg til et bredt spekter med smaker, også anledning til å følgene med på nyhetene som er dukket opp siden sist.

Fleksibelt abonnement

Tommy Holen Helland har pakket ferdig nye leveranser av “Månedens forundringspakke”. Foto: UD

-Du må abonnere på ordningen med «Månedens forundringspakke», men det er ikke bindingstid, og det er fullt mulig å ta «pause» underveis, f.eks. hvis man reiser bort på ferie. Vi er veldig fleksible på abonnementet og leveringen. Den 15. i hver måned er utgangspunktet, men faller datoen på en lørdag eller søndag, leverer vi naturligvis tidligere i uka.

-Hvorfor kom dette med forundringspakke i gang?

-Jeg gjør dette for at kundene skal kunne bli kjent med forskjellige ølstiler, og dessuten følge med på nyheter som lanseres. Utvalget i «Tommys ølkasse» vil naturligvis følge årstidene. Det gjelder å treffe sesongen. Nå i mai når grillen tas frem igjen er det naturlig å ha noe fokus på øl som passer til grilling. Om andre øl kan jeg f.eks. skrive noe sånt som at «dette ølet passer til alt fra solveggen til kylling».

-Hva slags øl kan kundene forvente å få i pakkene?

-I utgangspunktet er det mest øl fra norske bryggerier, men av og til dukker det nok opp noe utenlandsk øl også.

-Dere har hjembringing inkludert i prisen. Hvor går grensen for hvor langt unna forundringspakkene kan leveres?

-Nå leverer vi til de fleste områder innen Trondheim kommune. Men vi har søkt om tillatelse til å levere i Malvik og Melhus kommuner også, avslutter Tommy Holen Helland.

Info:
Abonnementspakken kjøper du på:
https://byhaven.no/collections/gulating-olutsalg-1/abonnement
Prisen er kr. 549,- for pakken med åtte øl og kr. 899,- for pakken med 15 øl – inkl. pant og frakt.